Firea, critici înainte de deschiderea şcolilor: Nu au venit nici măştile, nici tabletele promise/ Testare gratuită pentru elevi

Din păcate nu au trimis către autorităţile locale şi către şcoli absolut nimic care să sprijine debutul de an şcolar, nu au venit nici măştile promise, nici tabletele promise, ci doar promisiuni şi grafice, afirmă Gabriela Firea. Ea prezintă şi proiectul privind testarea profesorilor şi elevilor.

255 afișări
Imaginea articolului Firea, critici înainte de deschiderea şcolilor: Nu au venit nici măştile, nici tabletele promise/ Testare gratuită pentru elevi

Firea: Nu au venit nici măştile promise, nu au venit nici tabletele promise

„Vrem să avem un început de an şcolar cât de cât liniştit, pentru că suntem într-o situaţie specială, deosebită – de pandemie. Cu regret spun că Primăria Capitalei, Consiliul General ţin loc de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Sănătăţii, pentru că din păcate nu au trimis către autorităţile locale şi către şcoli absolut nimic care să sprijine debutul de an şcolar. Doar promisiuni, doar teorii, doar grafice. Nimic concret. Nu au venit nici măştile promise, nu au venit nici tabletele promise. Se neagă în continuare eficienţa testării, iar noi trebuie să facem tot ceea lipseşte ca şi activitate din partea ministerelor”, a spus Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB.

Ea a precizat că pe ordinea de zi se află un proiect pentru testarea elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar.

„Dorim să-i testăm şi înaintea începutului de an şcolar şi ulterior. Vrem să fim capitală europeană şi din punct de vedere sanitar. Pentru copii, dorim să le oferim testare gratuită doar în caz de nevoie. Avem o capacitate de testare de 5000 de teste pe zi. Suntem pregătiţi să facem faţă, în primă fază, unui număr de 250.000 de teste”, adaugă primarul general al Capitalei.

Ea i-a criticat pe consilierii PNL şi USR, care au anunţat că se vor opune proiectului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici