Firea: Dragnea şi Ghiţă nu au încălcat decizia de la Orăştie, care privea campania în partid

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, că, prin anunţul referitor la candidatura în tandem la preşedinţia PSD, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă nu au încălcat decizia CExN de la Orăştie, care se referea la sancţionarea celor care şi-ar face campanie în interiorul partidului.

393 afișări
Imaginea articolului Firea: Dragnea şi Ghiţă nu au încălcat decizia de la Orăştie, care privea campania în partid

Gabriela Firea (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

“Preşedintele PSD este Victor Ponta. Decizia de la Orăştie a constat în aceea că nimeni nu-şi face campanie pentru preşedinţia formaţiunii politice decât după aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi după Comitetul Executiv Naţional de pe 18 noiembrie. Din câte ştiu eu, a fost doar un anunţ, nu au fost făcute întâlniri politice, întâlniri publice în care cei doi să îşi propună o platformă politică", a spus Firea.

Ea a precizat că este de datoria lui Dragnea şi a lui Ghiţă să dea explicaţii în faţa CExN de pe 18 noiembrie cu privire la discuţia pe care au avut-o şi în baza căreia au făcut anunţul referitor la candidaturile la şefia PSD.

"Dacă în cadrul întâlnirilor de ore în şir au discutat câteva minute şi despre acest obiectiv (preşedinţia PSD - n.r.), cred că este de datoria domniilor lor să dea explicaţii în faţa CExN de pe 18 noiembrie. Eu am fost în sală la Orăştie şi ştiu că s-a discutat că nu este permis să se meargă în filiale şi să se prezinte un proiect politic din partea unor posibili candidaţi la conducerea partidului”, a spus Firea.

Ea a arătat că, din câte ştie, până acum cel puţin, nu s-a întâmplat ca Dragnea şi Ghiţă să meargă în judeţe şi să convoace birouri permanente judeţene pentru a-şi prezenta proiectul politic de preluare a PSD.

“Acest lucru nu se poate întâmpla decât printr-un vot liber, democratic în cadrul unui congres. Este mare diferenţă între un anunţ şi a merge în filiale", a subliniat Firea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, joi, întrebat dacă îl va sancţiona pe Liviu Dragnea pentru declaraţiile privind o eventuală preluare a şefiei partidului, că acesta "s-a sancţionat singur", întrucât munceşte cel mai mult la campanie, dar nu se vorbeşte despre asta, ci despre "altceva".

Victor Ponta a fost întrebat, joi, în timpul unei vizite în judeţul Mureş, dacă îl va sancţiona pe Dragnea după declaraţiile făcute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a explicat că Liviu Dragnea este cel care munceşte cel mai mult în campania electorală a PSD pentru Preşedinţie, iar faptul că miercuri s-a vorbit "de altceva", după declaraţiile pe care acesta le-a făcut pe tema preluării partidului, îl face să creadă că acesta "s-a sancţionat singur".

"Cred că s-a sancţionat singur, că domnul Dragnea e cel care munceşte cel mai mult în campania electorală şi, în loc să vorbim de campanie, ieri (miercuri - n.r.) am vorbit de altceva", a spus Ponta.

El şi-a avertizat colegii să nu facă "greşeala" să creadă că au câştigat deja alegerile, "doar pentru că e slab Iohannis".

"Deocamdată, sunt preşedinte la PSD şi noi n-am câştigat încă alegerile. Sigur, suntem favoriţi să câştigăm alegerile prezidenţiale, însă n-aş vrea ca nimeni dintre colegii mei să facă greşeala să creadă că le-am câştigat deja. Mă uit la domnul Iohannis, care zice că le-a câştigat, că-i câştigă DNA alegerile, la fel, mă uit la colegii mei, care spun că gata, le-am câştigat, doar pentru că e slab Iohannis. Nu, nu cred că e, cred că şi unii şi alţii greşesc, nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc de pielea ursului din pădure şi cred că, dincolo de cele două-trei zile în care orgoliile au mai ieşit la suprafaţă, toată lumea se concentrează la ce avem de făcut, în Guvern, în Parlament, cu aleşii locali - şi după 17 noiembrie discutăm", a conchis el.

Premierul Victor Ponta şi mai mulţi miniştri, între care şi vicepremierul Liviu Dragnea, au participat, joi, la inaugurarea şantierului de construcţie a variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureş, care va lega E 60, din comuna Corunca, cu DN 15, în comuna Ernei.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a anunţat, miercuri, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, în cadrul unui ”congres rapid” care va avea loc "după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României".

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesorul lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

Ulterior, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că dacă va decide să candideze la şefia PSD va face echipă cu Sebastian Ghiţă, el spunând că îi asigură pe membrii PSD că, după ce Victor Ponta va deveni preşedinte, partidul ”nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Întrebat de ce a deschis acest subiect, în condiţiile în care s-a decis să nu se discute în campanie despre şefia PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Am răspuns pentru că şi dumneavoastră şi eu nu suntem autişti, am văzut ce s-a întâmplat în ultimele zile. Pe mine m-a interesat foarte mult ca membrii simpli de partid, cei peste 500.000 de membri care sunt implicaţi în campanie, zi de zi, să primească un semnal ferm că acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator şi vor avea dreptul să îşi spună punctual de vedere, la alegerea preşedintelui PSD”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici