Firma unde este asociat Predoiu a fost mulţi ani principalul consultant al Rompetrol

Firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu, unde este avocat asociat Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiţiei, a fost mai mulţi ani principalul consultant pe probleme juridice al Rompetrol, grup condus de Dinu Patriciu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa avocaturii.

70 afișări
Imaginea articolului Firma unde este asociat Predoiu a fost mulţi ani principalul consultant al Rompetrol

Firma unde este asociat Predoiu a fost mulţi ani principalul consultant al Rompetrol

"Este cunoscută relaţia casei de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu cu grupul Rompetrol. Pentru mulţi ani, ei au fost principalii avocaţi ai Rompetrol, care le aducea cea mai mare parte din venituri. Cele două firme au colaborat încă de la preluarea Petromidia de către Dinu Patriciu şi până de curând. Nu e clar dacă în acest moment continuă relaţia contractuală", a precizat sursele citate.

Într-o informaţie transmisă MEDIAFAX de grupul Rompetrol se arată că printre multele case de avocatură care au lucrat pentru companie se numără şi firma Zamfirescu, Racoţi, Predoiu.

"Aceasta casă de avocatură a lucrat pentru Rompetrol în anii '90 şi la începutul anilor 2000, asistând strict operaţiuni comerciale. Predoiu nu a făcut parte din echipa de apărători a lui Dinu Patriciu", se arată în informaţia Rompetrol.

Şi Guvernul a transmis un comunicat în care precizează că firma de avocaţi la care Cătălin Predoiu "este unul din cei şapte asociaţi" reprezintă una dintre societăţile grupului Rompetrol într-un litigiu comercial cu o altă firmă.

"Acest dosar este gestionat de Departamentul de litigii al firmei. Precizăm că Predoiu este avocat specializat în drept comercial. Aşadar, în acest dosar Cătălin Predoiu nu acţionează ca avocat", arată Guvernul.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis, vineri, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a avocatului Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al Justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire şi Predoiu a fost învestit în funcţia de ministru al Justiţiei.

După ceremonia de învestire, preşedintele Băsescu a afirmat că speculaţiile legate de activitatea anterioară a acestuia "nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în Ministerul Justiţiei", precizând că are toată încrederea în el.

Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, în 1991, Cătălin Predoiu este avocat asociat la casa de avocatură Zamfirescu, Racoţi, Predoiu, fiind membru al Consiliului Baroului Bucureşti din 2003.

El este specialist în tranzacţii bancare şi financiare, asigurând servicii de asistenţă legală unor bănci şi unor clienţi instituţionali din acest domeniu, inclusiv cu privire la probleme legate de reglementări privind dreptul valutar şi controlul fiscal, metode de finanţare, contracte de credit şi proiecte de restructurare. Avocatul a obţinut doctoratul în domeniul băncilor comerciale, în 2004.

Cătălin Predoiu a predat drept comercial, ca lector, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, în perioada 1994-2005, şi a urmat un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen (Franţa), în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici