Florea: I-aş ceda lui Papahagi funcţia de prim-vicepreşedinte PDL, e un om care respiră pentru dreapta

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea susţine că partidul trebuie să se reformeze şi că a încurajat-o pe Monica Macovei să-şi depună candidatura la şefia PDL pentru că e utilă formaţiunii, apreciind că şi Adrian Papahagi "ar fi o soluţie bună" şi declarându-se dispus să-i cedeze acestuia funcţia sa.

355 afișări
Imaginea articolului Florea: I-aş ceda lui Papahagi funcţia de prim-vicepreşedinte PDL, e un om care respiră pentru dreapta

Dorin Florea (Imagine: Boda Gergely/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, luni, presei că se consideră un reformist şi că partidul trebuie să se reformeze, arătând că a încurajat-o pe Monica Macovei să-şi depună candidatura la preşedinţia PDL pentru că este utilă formaţiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am încurajat-o pe Monica Macovei, pentru că ea este necesară partidului. O văd utilă şi determinantă într-o poziţie de prim-vicepreşedinte. Pe de altă parte, este foarte greu să conduci un partid, nu se rezumă totul la un slogan, la declaraţii de presă şi apariţii televizate. Într-un partid cum e PDL, trebuie să lucrezi cu organizaţiile, cu oamenii, trebuie să structurezi şi să construieşti", a afirmat el.

Florea a adăugat că şi Adrian Papahagi "ar fi o soluţie bună", întrucât "dreapta are acum nevoie de principii puternice şi de personalităţi care susţin fără echivoc o doctrină".

"Dacă în vreuna dintre moţiuni s-ar fi regăsit şi profesorul Adrian Papahagi, de exemplu, aş fi susţinut-o oricând. Ar fi o soluţie bună, pentru că toţi suntem conştienţi de faptul că dreapta are acum nevoie de principii puternice şi de personalităţi care susţin fără echivoc o doctrină", a spus Florea.

El s-a declarat dispus să îi cedeze lui Papahagi, la nevoie, funcţia sa de prim-vicepreşedinte, arătând că "e important să cântărim bine lucrurile în astfel de momente" şi că Papahagi ar fi "o soluţie viabilă" ca responsabil cu probleme de imagine şi doctrină în partid.

"Îl văd foarte potrivit ca prim-vicepreşedinte, cu probleme de imagine şi doctrină, ale dreptei româneşti. Ştiu că s-a dus cu Monica Macovei, pe lista ei. Dar e o soluţie viabilă, m-ar onora să-i cedez funcţia de prim-vicepreşedinte, pentru că e un om care respiră pentru dreapta", a arătat el.

Florea a anunţat, miercurea trecută, că europarlamentarul Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL, alături de actualul lider al formaţiunii, Vasile Blaga, şi de fostul ministru Elena Udrea, apreciind că toate moţiunile pentru şefia partidului sunt binevenite şi că "echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune, adică de colaborare", "neavând un lider cum era pe vremuri preşedintele Băsescu".

Duminică, europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici