Florin Cîţu: Cererea pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă a execuţiei bugetare pe 2018 a fost trimisă la Comisia de regulament

Senatorul Florin Cîţu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cererea pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă a execuţiei bugetare pe 2018, a fost trimisă la Comisia de regulament. Cîţu a declarat că o decizie din partea comisiei de regulament va fi anunţată, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

256 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Cererea pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă a execuţiei bugetare pe 2018 a fost trimisă la Comisia de regulament

Florin Cîţu: Cererea pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă a execuţiei bugetare pe 2018 a fost trimisă la Comisia de regulament

În expunerea de motive pentru înfiinţarea comisiei de anchetă se arată: „Raportul de ţară pentru 2018, publicat de către Comisia Europeană, arată că există suspiciuni de manipulare şi falsificare a datelor execuţiei bugetare în anul 2018. Scopul acestor manipulări şi falsificări este acela de a reduce artificial deficitul bugetar pe cash în 2018 sub pragul de 3% din PIB.”

Totodată, în expunerea de motive este precizat faptul că Guvernul a modificat cifrele veniturilor estimate şi celor încasate, de la 9 miliarde la 10,4 miliarde de lei.

„Datele care au stat la baza rectificării bugetare din august 2019 au fost modificate faţă de cele aprobate în legea bugetului de Stat. Au fost scăzute de veniturile programate a fi încasate, modificare care a dus la creşterea deficitului bugetar pentru prima jumătate a lui 2019, faţă de care era aprobat legea bugetului de stat. Această modificare la permis Guvernului spună că execuţia bugetară pe primele şase luni este mai bună decât cea programată şi asta se poate justifica o rectificare bugetară pozitivă. În acelaşi timp, modificarea datelor aprobat de la bugetul de stat au dus la creşterea diferenţei dintre veniturile estimate şi cele încasate de la 9 miliarde la 10.4 miliarde de lei.”, este explicat în expunerea de motive.

Scopul anchetei este verificarea condiţiilor în care s-au efectuat rectificările bugetare pe 2018 şi 2019.


„Există dovezi că datele execuţieiÎncetare bugetare în 2018 şi ale rectificării bugetare din 2019 au fost falsificate. Ancheta are ca scop verificarea condiţiilor în care s-au efectuat rectificările bugetare în 2018 şi 2019 şi a execuţiei bugetare în 2018, de către Guvernul României.”, este motivat în document.

Afirmaţiile liberalului vin în contextul în care Guvernul a anunţat că va adopta, luni, în şedinţă, cele două proiecte de ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a asigurărilor sociale de stat pe 2019, la o săptămână după ce au fost publicate de Ministerul Finanţelor.

Taguri:
cîţu,
anchetă,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici