Florin Cîţu, ironizat de Iulian Bulai. Care este cel mai important cuvânt din limba română: „liberalism” sau „autostradă”?

  • Cel mai important cuvânt din limba română este „autostradă”, este replica ironică a lui Iulian Bulai.
  • Reacţia vine la postarea premierului Florin Cîţu, care de Ziua Limbii Române a postat pe Facebook definiţia liberalismului.
2002 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, ironizat de Iulian Bulai. Care este cel mai important cuvânt din limba română: „liberalism” sau „autostradă”?

„Cel mai important cuvânt din limba română: AUTOSTRÁDĂ, autostrăzi, s. f. Şosea modernă de mare capacitate, ale cărei sensuri de circulaţie, despărţite printr-un gard sau o fâşie îngustă de teren, au mai multe benzi, permiţând viteze mari de rulare. [Pr.: a-u-] – Din fr. autostrade, it. autostrada. La mulţi ani tuturor vorbitorilor de limbă română! Guvernăm bine şi facem autostrăzi”, scrie pe Facebook deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

Reacţia parlamentarului USR PLUS vine după ce premierul Florin Cîţu a postat pe aceeaşi reţea de socializare definiţia liberalismului.

„LIBERALÍSM s. n. 1. Doctrină politică şi economică bazată pe ideea dreptului individului la egalitate, proprietate, libertate de expresie şi acţiune, care proclamă principiul neintervenţiei statului în economie, existenţa economiei de piaţă etc.
Sursa: dexonline.ro. La mulţi ani celor care vorbesc limba română”, a postat Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici