Flutur: Adevăratul congres al PSD va avea loc în toamnă, la Conferinţa Naţională

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, joi, că în PSD sunt mişcări "de plăci tectonice" după ce la ultimul congres s-a făcut trecerea de la generaţia veche la tineri, "la juni", şi că generaţia de mijloc nu se regăseşte în partid, iar realul congres al PSD va fi la Conferinţa Naţională.

17 afișări
Imaginea articolului Flutur: Adevăratul congres al PSD va avea loc în toamnă, la Conferinţa Naţională

Flutur: Adevăratul congres al PSD va avea loc în toamnă, la Conferinţa Naţională (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că a sesizat că la ultimul congres al PSD schimbarea la faţă a conducerii partidului înseamnă, de fapt, revenirea la situaţia de dinainte de 2005, când preşedinţia PSD a fost preluată de Mircea Geoană.

El a apreciat că "adevăratul congres al PSD va fi în toamnă, la Consiliul Naţional al partidului".

Flutur a mai spus că în PSD sunt "mişcări de plăci tectonice" pentru că a fost făcută trecerea de la generaţia veche la generaţia tânără, "la juni" şi generaţia de mijloc nu pare să fie prezentă în noua structură.

Vicepreşedintele PDL a spus că, pentru PSD, demisia lui Cristian Diaconescu e o pierdere.

"Îl apreciez pe Diaconescu, este un om de caracter", a spus Flutur, care a menţionat că acesta a avut şi în opoziţie "o atitudine constructivă".

Întrebat dacă este posibil ca senatorul Cristian Diaconescu să preia funcţia de ministru de Externe, Flutur a spus că "nu s-a discutat aşa ceva".

Întrebat dacă mai este loc pe scena politică pentru un nou partid de stânga, format din actuali parlamentari din grupul independenţilor, vicepreşedintele PDL a spus că "cei veniţi în grupul independenţilor din PSD ştiu mai bine dacă e loc, iar dacă vor să-l facă înseamnă că mai este loc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici