Flutur: Moţiunea nu va trece. Opoziţia nu are numărul de voturi şi nici nu vrea să preia guvernarea

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur afirmă că moţiunea de cenzură a opoziţiei nu va trece, arătând că în primul rând nu există numărul de voturi necesar adoptării moţiunii, dar şi că opoziţia nu doreşte să preia acum guvernarea.

177 afișări
Imaginea articolului Flutur: Moţiunea nu va trece. Opoziţia nu are numărul de voturi şi nici nu vrea să preia guvernarea

Flutur: Moţiunea nu va trece. Opoziţia nu are numărul de voturi şi nici nu vrea să preia guvernarea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu trece moţiunea, nu sunt motive să treacă", a spus Flutur, joi, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că moţiunea nu va trece întrucât opoziţia nu va reuşi să strângă numărul necesar de voturi, dar şi pentru că opoziţia nu doreşte să preia guvernarea acum.

"E uşor de vorbit de pe margine şi mai greu de guvernat. Realizează şi ei ce înseamnă să guvernezi acum", a spus Flutur.

El crede că pe cei din opoziţie "îi trec fiori" când se gândesc că ar trebui să preia guvernarea şi că moţiunea a fost doar o dorinţă a opoziţiei de a pune beţe în roate actualei puteri.

Flutur a mai spus că nu l-a surprins înscrierea deputatului PDL de Suceava Eugen Uricec în PSD, dar a subliniat că în judeţul Suceava "PDL este pe plus" întrucât în acest mandat au intrat în PDL trei parlamentari care au fost aleşi pe listele PNL.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, unii având emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici