Flutur: USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, consideră că USL nu ţine cont de populaţie în ceea ce priveşte procesul de regionalizare şi că pune în practică "regiunile lui Octav Cozmâncă", "trasate artificial cu creionul bont", ignorând regiuni istorice precum Bucovina.

993 afișări
Imaginea articolului Flutur: USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont

Gheorghe Flutur (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Flutur susţine, într-un comunicat de presă, că tema regionalizǎrii apare tot mai frecvent în declaraţiile liderilor USL, dar din păcate totul se rezumǎ în apariţii la televizor şi simpozioane.

El atrage atenţia USL cǎ nu aşa se face regionalizarea, ci stând de vorbǎ cu cei vizaţi şi se întreabă la ce este bună regionalizarea dacǎ nu pentru a veni în sprijinul populaţiei.

"Nu vǎd la USL nicio preocupare ca prin regionalizare sau reorganizare administrativǎ populaţia sǎ poată beneficia de servicii mai bune şi mai ieftine, de exemplu. Atunci se pune întrebarea: De ce şi pentru cine vrea USL regionalizare? Cum nu din grijǎ pentru populaţie vrea USL sǎ facă regiuni, nu e de mirare cǎ nu se consultă cu cei care, în mod normal, ar trebui sǎ fie beneficiarii regionalizării", a spus Flutur.

El subliniază că USL trebuie sǎ înţeleagă cǎ regiunile trebuie sǎ îşi stabilească strategiile de dezvoltare şi că nu Bucureştiul ştie ce e mai bine pentru Dǎrmǎneşti.

"Eu şi PDL credem că e greşită împărţirea în opt regiuni, iar în ceea ce priveşte Moldova, nu ar trebui să fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci şi Suceava şi Iaşiul ar avea un cuvânt de spus", afirmă secretarul general al PDL.

El a anunţat că după Paşte va organiza dezbateri cu cetăţenii din judeţul Suceava pentru a-şi spune punctul de vedere despre regionalizare şi reorganizare administrativă întrucât sucevenii trebuie să spună cum văd şi ce vor de la regionalizare, iar la aceste întâlniri vor fi invitaţi din mediul universitar, de afaceri, mass-media, dar şi reprezentanţii societăţii civile.

"Nu e corect ce face USL. Cu toate că despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se predă în şcoli. USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă (n.r. - fost ministru al Administraţiei în Guvernul Năstase), trasate artificial cu creionul bont. USL face asta ignorând populaţia", a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că dacă USL continuă să ignore populaţia, de aici i se va trage prăbuşirea.

"USL să nu uite că în Polonia regionalizare a însemnat căderea a trei guverne", a mai arătat liderul PDL.

El a mai spus că PDL nu doreşte o regionalizare care să concentreze investiţiile într-un singur oraş şi în restul regiunii să fie poli de sărăcie.

"Iată de ce nu putem fi de acord cu ce vrea să facă USL", a mai spus Flutur.

O poziţie asemănătoare a avut, joi, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care a anunţat că doreşte stabilirea prin lege ca 28 noiembrie să fie Ziua Bucovinei, care să fie regiune distinctă în urma procesului de regionalizare.

"Noi, bucovinenii, merităm o zi a noastră pentru că Bucovina e o regiune istorică, şi nu una trasată cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stânga-dreapta", spunea deputatul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici