„Foarte probabil" Turcia va aproba candidatura Finlandei la NATO

Doi oficiali turci au confirmat pentru Reuters că Ankara va aproba „foarte probabil" candidatura Finlandei la NATO. În schimb, Suedia ar putea fi refuzată de Turcia.

357 afișări
Imaginea articolului „Foarte probabil" Turcia va aproba candidatura Finlandei la NATO

Candidatura Finlandei va fi aprobată independent de cea a Suediei, în ciuda faptului că cele două ţări au lansat o candidatură comună pentru a deveni parte a alianţei militare occidentale, a declarat un oficial.

Tensiunile au crescut între Turcia şi Suedia, iar Ankara ar putea refuza să ratifice candidatura suedezilor.

Toţi membrii NATO trebuie să fie de acord pentru ca o nouă ţară să adere la alianţă.

Turcia a declarat în repetate rânduri că Suedia trebuie să ia măsuri suplimentare împotriva susţinătorilor militanţilor kurzi pe care îi consideră responsabili pentru tentativa de lovitură de stat din 2016.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că probabilitatea ca Finlanda să adere la NATO înaintea Suediei a crescut în urma discuţiilor dintre cele trei părţi care au avut loc la Bruxelles în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici