FOCUS: Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, candidaţi la alegerile locale din Olt - FOTO

Doi dintre candidaţii la alegerile locale din Olt poartă numele fostului dictator Nicolae Ceauşescu, respectiv al fostului preşedinte Ion Iliescu. Nicolae Ceauşescu din Poboru spune că nu are nicio şansă să câştige, în timp ce Ion Iliescu afirmă că a intrat în politică pentru că altceva nu avea.

8177 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, candidaţi la alegerile locale din Olt - FOTO

FOCUS: Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu, candidaţi la alegerile locale din Olt

Dacă Ceauşescu e pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crâmpoia.

În discuţia cu corespondentul MEDIAFAX, problema semnalului la mobil i-a dat de furcă lui Nicolae Ceauşescu, candidat în vârstă de 62 de ani pentru un mandat în Consiliul Local al comunei Poboru.

Alo!?
Da, vă rog!

Să trăiţi! Domnul Ceauşescu?
Poftim?

Domnul Nicolae Ceauşescu?
Da.

Ştiţi de ce vă sun? Numele dumneavoastră nu este unul comun, ci unul care a fost celebru. De când faceţi politică?
De la Revoluţie!

De-a lungul vieţii, v-a ajutat numele ăsta sau v-a încurcat?
Poftiţi?

Până la urmă, legăura telefonică s-a stabilizat, însă în fundal se auzeam un vuiet de maşină.

"Sunt cu domnul primar. Ne ducem până într-un loc”, se scuză candidatul.

Acesta a povestit că, de-a lungul anilor, a avut avantaje datorită numelui pe care îl poartă, mai ales înainte de 1989.

"Am ajutat pe alţii, să ştiţi. Nu numai pe mine. Am lucrat la Scorniceşti, la «Artizanat», şi mergeam în ţară după marfă. Am ajutat şi întreprinderea. În al doilea rând, am făcut armata la Comitetul Central, la Garda Guvernamentală. Colegii mă respectau, într-adevăr, întotdeauna!”, îşi aminteşte Nicolae Ceauşescu.

Bărbatul mărturiseşte că nu are nicio legătură cu familia fostului dictator Nicolae Ceauşescu, iar tot coincidenţa face ca acelaşi nume să-l fi purtat şi bunicul său, care a apucat "Epoca de Aur”.

"Nu, a fost coincidenţă de nume şi, oricum, pe bunicul meu îl chema tot Ceauşescu Nicolae, care a murit în 1958”, spune candidatul.

Nicolae Ceauşescu din Poboru adaugă că a intrat în politică imediat după Revoluţie, în Frontul Salvării Naţionale (FSN) şi în partidele care au derivat de aici. În ciuda numelui pe care îl poartă, bărbatul din Poboru nu are aspiraţii politice şi spune cu modestie că n-are nicio şansă să intre în următorul consiliu local.

"Imediat, după Revoluţie (am intrat în politică – n.red.), aşa s-a întâmplat. Voiam să intru şi aşa a fost conjuctura, noul pas, cum se spune. Cu FSN, cum era înainte! Nu am mai fost consilier local, acum sunt pe listă, dar nu cred că o să ies, vă spun garantat. Sunt pe locul 14. Fiindcă am lucrat în cadrul Primăriei 11 ani, am zis să candidez. Doar pentru Consiliul Local candidez. Cine candidează la postul de primar are nevoie de studii superioare, e altceva", a conchis Ceauşescu.

 

Ion Iliescu din Crâmpoia e un om cu puţine vorbe, deşi are deja o vastă experienţă politică. La doar 26 de ani, Iliescu a ajuns deja la cel de-al treilea partid politic, ALDE, după ce a trecut pe la PSD şi PNL.

Puteţi să vorbiţi?
Da, da, dar două-trei minute.

Sunteţi nou în politică? Ce vârstă aveţi?
Fac politică de câţiva ani. Am 26 de ani. Am mai fost şi prin PSD şi prin PNL.

La ALDE, pe ce loc sunteţi la Consiliul Local?
Suntem bine?

Nu m-aţi înţeles! Pe ce loc sunteţi pe listă?
Pe al doilea.

Deci aveţi şanse să intraţi în următorul legislativ.
Sperăm că da.

Tânărul politician din Crâmpoia spune că nimeni nu l-a confundat, de-a lungul timpului, cu fostul preşedinte Ion Iliescu. De vreo legătură de rudenie nici nu poate fi vorba. Ion Iliescu de Olt a povestit cum s-a hotărât să facă politică: "Aşa, am ajuns eu de acord că este mai bine politica. Altceva, dacă n-aveam, atunci, am considerat că e mai bine”.

În acelaşi mod, tânărul de 26 de ani mărturiseşte că nu are un loc de muncă şi nici alte perspective, în caz că pierde alegerile locale. "Acum sunt un pic în construcţii, că sunt la mine să fac o casă, ceva. După aceea, să vedem. Sperăm să fie bine. Acum, nu ştiu. Să vedem ce-o fi!”, afirmă candidatul ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici