Primul sondaj făcut public despre alegerile de la Primăria Capitalei: Firea 34%, Dan 16%, Predoiu 11% şi Turcescu 5% - FOTO

Sondajul a fost anunţat de către candidatul USB la Primăria Bucureştiului, Nicuşor Dan, iar datele arată că pe primul loc s-ar afla candidatul PSD, Gabriela Firea.

9409 afișări
Imaginea articolului Primul sondaj făcut public despre alegerile de la Primăria Capitalei: Firea 34%, Dan 16%, Predoiu 11% şi Turcescu 5% - FOTO

Primul sondaj făcut public despre alegerile de la Primăria Capitalei: Firea 34%, Dan 16%, Predoiu 11% şi Turcescu 5% (Imagine: Shutterstock)

Potrivit rezultatelor pentru alegerea primarului general, dintre cei care au declarat că cel mai probabil se vor prezenta la vot duminică: candidatul PSD Gabriela Firea obţine 34%, Nicuşor Dan 16%, candidatul PNL, Cătălin Predoiu obţine 11% iar Robert Turcescu, 5%.  În sondaj au fost prezentaţi doar şapte candidaţi şi 11% au optat pentru alt candidat, în timp ce 15% sunt nehotărâţi.

Pentru consiliul general, PSD-UNPR obţine 27%, PNL 16% şi USB 11,5%. Nehorâţi sunt 18%.

"Predoiu şi-a asumat, ca reprezentat al dreptei, ca în situaţia în care este cotat mai slab într-un sondaj comun, se va retrage. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să-l auditeze, toate datele sunt disponibilie. Domnul Predoiu trebuie să tragă concluzia, să se retragă sau să fie responsabil pentru victoria PSD la alegerile din 5 iunie", a spus Dan după ce a prezentat datele sondajului.

Sondajul a fost făcut la comanda USB, în perioada 31 mai – 1 iunie, cu interviuri la telefon. La sondaj au participat 1.000 de respondenţi bucureşteni cu drept de vot, marja de eroare find de +-3,5%.

Procentul celor care au declarat că sigur sau probabil vor merge la vot este de 70,9% din totalul eşantionului. Cei care au declarat că sigur merg la vot sunt 52,2% din eşantionul de 1000 de bucureşteni sondaţi prin metoda CATI. Sondajul a fost efectuat pe două variante de prezenţă, apropiate ce estimare: cei care posibil se vor prezenta la vot (cei care au declarat că este posibil să meargă la vot) şi cei care au declarat că merg sigur la vot.

Referitor la motivele care au condus la realizarea acestui sondaj, Nicuşor Dan a spus că "a început cu propunerea făcută de Predoiu de a fi susţinut un singur candidat de dreapta, cel mai bine cotat în sondaje."

"În urmă cu 4 zile, duminică am acceptat în parte această provocare, am propus domnului Predoiu şi PNL, ca o casă internaţională de sondaj să facă un sondaj auditat de USB şi PNL, să ieşim împreună cu un sondaj, ca electoratul de drepata să voteze în cunoştinţă de cauză", aspus Dan.

Echipele celor două partide s-au întâlnit în acea noapte să negocieze, apoi conducerea PNL a spus că vrea retragerea lui Nicuşor Dan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici