Cioloş: Nu o să mă înscriu în partid şi nici nu o să particip la alegeri. Fac greşeli, dar nu mint

Dacian Cioloş a susţinut, joi seara, că nu se va înscrie în niciun partid şi nu va candida la alegerile parlamentare din toamnă, pentru că a promis acest lucru şi vrea să aibă credibilitatea unui premier independent până la finalul mandatului.

1765 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Nu o să mă înscriu în partid şi nici nu o să particip la alegeri. Fac greşeli, dar nu mint

Cioloş: Nu o să mă înscriu în partid şi nici nu o să particip la alegeri. Fac greşeli, dar nu mint

"Nu o să mă înscriu într-un partid şi nici nu o să particip la alegeri pentru că am promis", a declarat Cioloş, la Realitatea TV, întrebat dacă va da curs invitaţiei de a candida pe listele parlamentare sau de a prelua conducerea PNL.

Cioloş a mai spus că doreşte să îşi păstreze credibilitatea de premier independent şi că a promis încă de la preluarea mandatului că nu se va implica în politică. "Eu am spus un lucru foarte clar, că îmi asum acest mandat ca premier independent politic şi tocmai pentru a avea credibilitateta unui premier independent politic nu o să particip la alegerile din acest an. (...) Probabil că pot să fac anumite greşeli, dar nu mint" a mai spus şeful Executivului.

Dacian Cioloş a mai spus că va vota la alegerile locale din 5 iunie, acasă, la Zalău, împreună cu soţia sa.

La începutul lunii aprilie, liderul PNL Alina Gorghiu a declarat că l-a invitat pe premierul Dacian Cioloş să vină în PNL, precizând că, probabil, e prematur să dea un răspuns acum, pentru că şeful Executivului "nu are timp să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL", dar e convinsă că o va face la toamna.

"Este o opţiune care îi aparţine. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile. Nu are timp acum să cugete la o eventuală candidatura politică alături de PNL, dar la sfârşit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poţi să analizezi serios, pragmatic, toate opţiunile pe care le ai la îndemână".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici