FOCUS: Proiecte de lege datând încă din anul 2000, pe ordinea de zi a Senatului

Un număr de 77 de proiecte de lege şi iniţiative legislative sunt înscrise pe ordinea de zi a Senatului, dintre care cea mai veche, un proiect de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă privind S.C. Petromidia - S.A. Constanţa este înregistrat pentru dezbatere la această Cameră din anul 2000.

50 afişări
Imaginea articolului FOCUS: Proiecte de lege datând încă din anul 2000, pe ordinea de zi a Senatului

FOCUS: Proiecte de lege datând încă din anul 2000, pe ordinea de zi a Senatului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă aGuvernului 248/2000 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă64/1998 privind acordarea unor facilităţi la plata preţuluiacţiunilor şi la plata unor obligaţii bugetare în scopulprivatizării Societăţii Comerciale Petromidia - S.A.Constanţa a fost elaborat de Guvern şi poartăsemnătura lui Mugur Isărescu, în calitate deprim-ministru.

Ultimul document întocmit de Senat referitor la aceste proiectde act normativ este un raport suplimentar redactat în data de 13decembrie 2001.

Comisia propune plenului să adopte proiectul cu amendamentul căAutoritatea pentru Privatizare şi Administrarea ParticipaţiunilorStatului va informa anual Parlamentul asupra modului de respectarea obligaţiilor asumate prin contractul de vânzare-cumpărare alSocietăţii Comerciale Petromidia - S.A. Constanţa.

Din cele 77 de proiecte de lege şi iniţiative legislative aflate"în dezbatere" la Senat, una datează din anul 2000, patru sunt dinanul 2004, două din 2005, două din 2007, trei din 2008, 63 din 2009şi două din anul 2010.

Astfel, din 2004 aşteaptă să fie dezbătut de plenproiectul de lege privind exercitarea profesiunii dekinetoterapeut, înfiinţarea, organizarea şi funcţionareaOrdinului Kinetoterapeuţilor din România, avându-i ca autori pedeputaţii Mircea Ifrim - PRM, Ana Florea - PSD, Florentin Moraru -PSD, Ovidiu Brânzan - PSD, Petre Naidin - PSD şi Ion Iliescu-PSD.

Tot din 2004 datează şi proiectul de lege pentru modificarea şicompletarea articolului 170 din Legea învăţământului 84/1995, avândca iniţiatori 100.000 de cetăţeni cu drept de vot, prin care sepropunea ca de la 1 ianuarie 2007, pentru finanţareaînvăţământului de stat, bugetul de stat să asigure, înprincipal, din cotele de TVA un procent de minimum 7 la sută dinPIB.

Tot de şase ani aşteaptă să fie adoptată propunerea legislativăprivind Legea cadru a autonomiei personale a comunităţilornaţionale, propusă de deputaţii UDMR Kovacs Zoltan, PecsiFerenc, Szilagyi Zsolt, Toro T. Tibor şi senatorul Sogor Csaba,actual europarlamentar.

Din 2004 a fost înregistrată pentru dezbatere şipropunerea legislativă privind Statutul autonomieipersonale a comunităţii maghiare din România, avândaceeaşi iniţiatori ca proiectul anterior.

De cinci ani se află în circuitul legislativ propunerealegislativă privind Statutul de autonomie a ŢinutuluiSecuiesc, avându-i ca autori pe senatorul UDMR Sogor Csabaşi deputatul UDMR Becsek-Garda Dezso, precum şi proiectul de legepentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 124/2005privind modificarea şi completarea Legii 78/2000 privindprevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Alte proiecte care figurează la capitolul restanţe au fostînregistrate în 2007 - proiectul de lege pentru înfiinţareaConsiliului pentru Protecţia Drepturilor Pacientului (autori -Petru Movilă - PD, Sorin Paveliu - deputat independent şi RalucaTurcan - la acea dată independent) şi propunerea legislativă pentrumodificarea şi completarea Legii 550/2004 privind organizarea şifuncţionarea Jandarmeriei Române, iniţiată de senatorii Ilie Stoica- PC, Mihail Popescu - PSD, Jan Vraciu - PD, Cristian Cucuianu -PD, Ilie Petrescu - PRM, Valentin Dinescu - PRM şi CristacheRădulescu - PD.

De doi ani se află în circuitul legislativ la Senat proiectul delege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 96/2008 pentrucompletarea Ordonanţei de urgenţă 29/2005 pentru modificarea Legiinr.290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor decercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii,industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice"Gheorghe Ionescu Siseşti".

În anul 2008 au fost înscrise pentru dezbatere, de asemenea,proiectul de lege privind înfiinţarea comunei Ocna de Jos, judeţulHarghita, prin reorganizarea comunei Praid, elaborată de senatorulUDMR Verestoy Attila şi deputaţii UDMR Antal Istvan şi AsztalosFerenc şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii678/2001 pentru prevenirea şi combaterea traficului depersoane.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici