Formatul Bucureşti 9: Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene constituie crime de război în conformitate cu dreptul internaţional

Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene constituie crime de război în conformitate cu dreptul internaţional, au declarat marţi preşedinţii grupului de ţări Bucureşti 9, însoţiţi de preşedinţii Macedoniei de Nord şi Muntenegrului.

760 afișări
Imaginea articolului Formatul Bucureşti 9: Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene constituie crime de război în conformitate cu dreptul internaţional
"Noi, preşedinţii Bulgariei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Muntenegrului, Macedoniei de Nord, Poloniei, României, Slovaciei şi Ungariei, condamnăm bombardamentele în masă ale oraşelor ucrainene efectuate recent de Rusia, care constituie crime de război în conformitate cu dreptul internaţional", au afirmat aceştia într-o declaraţie. 
 
Formatul Bucureşti sau Bucureşti 9 este o organizaţie înfiinţată pe 4 noiembrie 2015 în Bucureşti, la iniţiativa preşedintelui României Klaus Iohannis şi a preşedintelui Poloniei Andrzej Duda, în cadrul unei întâlniri bilaterale.   
 
În cadrul summit-ului Bucureşti 9 participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici