Fost candidat PPDD la Primăria Buzău acuză că a dat bani la partid fără să-i fi fost făcută campanie

Fostul candidat al PPDD la Primăria Buzău Andrei Barac susţine că a dat la partid sute de mii de lei, fără chitanţă, şi că liderul organizaţiei judeţene ar fi vândut locurile de consilier local obţinute la alegerile din iunie, însă acesta respinge acuzaţiiile şi spune că PPDD e "amărât şi sărac".

868 afișări
Imaginea articolului Fost candidat PPDD la Primăria Buzău acuză că a dat bani la partid fără să-i fi fost făcută campanie

Andrei Barac (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Andrei Barac, candidatul PPDD la Primăria Buzău la alegerile din iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după scrutinul din vară, liderul organizaţiei judeţene a partidului, Eduard Dumitraşcu, ar fi retras sprijinul mai multor membri ai formaţiuni, apoi i-a exclus din listele de consilieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barac susţine că, ulterior, locurile au fost vândute pe sume importante, aceasta fiind "strategia" PPDD de a se îmbogăţi.

"După ce au obţinut 17.000 de voturi graţie buzoienilor, Eduard Dumitraşcu a exclus din partid, la Buzău, vreo 20 de persoane. A desfiinţat practic organizaţiile locale ceea ce pentru mine a fost un mare semn de întrebare. Dacă eu eram singurul exclus mi-aş fi pus problema că am eu o problemă de comunicare cu el, dar au fost 20 excluşi şi câteva mii din toată ţara. E evident că a fost o strategie internă, să adune un procent de voturi care să atragă încrederea electoratului după care au renunţat la candidaţi, au vândut locurile de consilier. Şi locul meu a fost vândut unui om în stare de orice mai puţin de politică şi de viaţă socială civilizată. Ei vor să câştige locuri în consilii locale şi acum în Parlament pentru a se îmbogăţi. Au sustras 10-20 de miliarde de lei vechi, în acest mod, numai de la Buzău, bani care au fost folosiţi după bunul plac al lui Dumitraşcu", a declarat Andrei Barac.

Andrei Barac a intrat în conflict cu liderul PPDD Buzău chiar după alegerile locale din vară. Atunci, Barac, dar şi alţi membri ai PPDD Buzău, au rămas fără sprijin politic şi au fost excluşi din listele de consilieri. Încă de atunci, Barac a acuzat că deşi a contribuit cu sume importante în campania electorală, bani donaţi partidului, odată ales consilier nu a mai fost lăsat să îşi exercite mandatul.

De asemenea, Andrei Barac a spus, în conferinţa de presă, că în momentul în care s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Buzău pe listele PPDD a dat partidului circa 40.000 de lei, fără să-i fi fost dată chitanţă sau făcută campanie.

"Nu am ştiut ce mă aşteapă, mi-au luat banii, nu mi-au dat chitanţă motivând că nu au chitanţier. Le-am dat banii pe încredere, când am văzut că nu-mi fac materiale de campanie, că m-au păcălit şi cu banere şi cu prezenţa la OTV, am băgat iar mâna în buzunar şi am cheltuit în total 900 de milioane de lei vechi, 400 de milioane şi-au băgat ei în buzunar, iar restul am dat eu să-mi fac campanie. Le-am dat în mână banii, nu primeau decât cash, că nu aveau cont, chitanţier. I-am dat lui Dumitraşcu, cel care se ducea cu Diaconescu să verifice Oltchimul. Acum, n-am cui să cer banii, nu vor să stea de vorbă cu mine, dar am dovezi că le-am dat banii, şi că locul de consilier a fost vândut", a spus Barac.

La rândul său, preşedintele PPDD Buzău, Eduard Dumitraşcu, respinge toate acuzaţiile şi spune că Barac a contribuit în campania electorală doar cu 10.000 de lei, nu cu 90.000 de lei, aşa cum susţine fostul candidat.

De asemenea, Dumitraşcu a spus că Barac a fost exclus din partid pentru că ar fi colaborat cu adversarii şi ar fi făcut campanie pentru candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

"Sunt nişte acuzaţii normale pentru că şi-au dat seama că PPDD este un pericol pentru ei, că va fi viitorul partid care va face Guvernul. Sunt atacuri la baionetă din partea Opoziţiei şi a Puterii, atacuri care cu siguranţă vor continua, atacuri la care mă aştept şi pentru care mă pregătesc. Cât despre domnul Barac, e un bătrânel simpatic, care în campania pentru locale, spre sfârşitul perioadei a făcut publicitate contracandidatului său fără voia mea. A dat bani la partid vreo 10.000 de lei, donaţie la partid, în campania de la locale. El acum este exclus de drept din PPDD Buzău şi normal că şi-a pierdut şi dreptul de a ocupa un loc în Consiliul Local. A făcut o contestaţie la Comisia de Etică şi Litigii a partidului, iar contestaţia se judecă. Ca să prelungească acest scandal nu s-a prezentat la nicio convocare, tergiversează lucrurile", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Eduard Dumitraşcu.

De asemenea, liderul PPDD Buzău a afirmat că partidul din care face parte este "amărât şi sărac", precizând însă că se bucură de numeroase donaţii.

"Mă aştept acum ca toţi membrii PPDD să fie numiţi cei mai proşti, răi şi nenorociţi, că ar trebui arestaţi. Asta se întâmplă acum când au văzut ultimele sondaje. Posturile de consilieri nu s-au vândut nici pe bani puţini, nici la kilogram. Acest partid e un partid amărât, sărac, dar cu oameni inimoşi care şi-au pus parte din averi la bătaie pentru aceste alegeri. Există mulţi oameni care au donat bani pentru alegeri", a spus Dumitraşcu.

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu a fost audiat, miercuri, la DNA Cluj, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor. Ulterior, Seciu a fost reţinut pentru luare de mită.

Gândul a reuşit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din Bucureşt, Popescu fiind sunat personal de Dan Diaconescu şi ajungând să negocieze cu şeful filialei din Capitală şi aflând că "taxa" este de 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici