Fost ministru PNL, despre plagiate: Este momentul ca Bode si Ciucă să demisioneze

  • Minima moralitate implică demisia, spune Dan Vîlceanu, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene în Guvernul Florin Cîţu, despre situaţia lui Lucian Bode, ministru de Interne, acuzat de plagiat.
  • Aceeaşi opinie o are Vîlceanu şi despre premierul Nicolae Ciucă.
1273 afișări
Imaginea articolului Fost ministru PNL, despre plagiate: Este momentul ca Bode si Ciucă să demisioneze

Dan Vîlceanu spune că şa începutul lunii aprilie 2022 şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi din funcţia de ministru considerând că „minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu preşedintele partidului, care de asemenea demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciuca şi Lucian Bode”.

Vîlceanu menţionează că el şi Florin Cîţu au considerat că e mai bine să plece ei decât să fie alimentat un scandal care ar fi afectat grav PNL. La fel ar trebui să facă acum şi Lucian Bode, spune Vîlceanu, pe pagina sa de Facebook.

„Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb şi colegi care se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzaţii de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi (miercuri - n.r.) a apărut si o poziţie oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode si Ciucă să se gândească şi la partid şi să demisioneze”, scrie Dan Vîlceanu.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici