Fostul cancelarul austriac Sebastian Kurz a fost pus sub acuzare. Austria zguduită de un mare scandal de corupţie

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a fost acuzat de mărturie falsă în faţa parlamentului, în prima acţiune legală penală depusă împotriva sa de când un scandal de corupţie l-a forţat să părăsească guvernul în urmă cu doi ani.

1252 afișări
Imaginea articolului Fostul cancelarul austriac Sebastian Kurz a fost pus sub acuzare. Austria zguduită de un mare scandal de corupţie

Fostul cancelarul austriac Sebastian Kurz a fost pus sub acuzare. Austria zguduită de un mare scandal de corupţie

Acuzaţiile penale împotriva lui Kurz, în vârstă de 36 de ani, a fostului său şef de cabinet, Bernhard Bonelli, şi a unei a treia persoane anonime au fost depuse vineri la Viena de către procurorii anticorupţie austrieci.

Procurorii susţin că Kurz şi Bonelli au indus în eroare, cu bună ştiinţă, o comisie parlamentară specială de anchetă înfiinţată pentru a investiga presupusele fapte de corupţie din guvernul Kurz.

Kurz şi Bonelli sunt acuzaţi că au depus mărturii false în legătură cu întrebări legate de înfiinţarea fondului suveran austriac ÖBAG şi cu privire la numirile în consiliul său de administraţie.

"Nu mă surprinde faptul că [procurorii] au decis să depună o plângere penală, în ciuda celor 30 de mărturii disculpative. Acuzaţiile sunt false şi aştept cu nerăbdare ca adevărul să iasă în cele din urmă la iveală şi ca acuzaţiile să se dovedească nefondate în instanţă", a declarat Kurz.

Dacă va fi găsit vinovat, Kurz - considerat cândva unul dintre cei mai de succes politicieni conservatori din Europa riscă până la trei ani de închisoare. El şi-a clădit cariera pe un discurs anti-migraţie, temă folosită şi de actualul cancelar în momentul când a respins cererea României de aderare la Schengen.

Cazul va fi judecat pe 18 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici