Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

  • Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare în dosarul subvenţiilor.
  • Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.
3010 afișări
Imaginea articolului Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

Magistraţii ÎCCJ l-au condamnat, joi, pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, instanţa constatând că persoana vătămată, respectiv Partidul Social Democrat, nu s-a constituit parte civilă în cauză. .

Magistraţii au decis şi confiscarea de la Mircea Gheorghe Drăghici a sumei de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentinţe.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

În luna septembrie 2019, instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici