FOTO Zonă delimitată pentru ziarişti. "ŢARC" montat la intrarea în plenul Camerei Deputaţilor. Cum au fost explicate măsurile de securitate

Camera Deputaţilor a montat, luni, un „ţarc" în jurul punctelor electronice în care deputaţii fac prezenţa la intrarea în şedinţele de plen, pentru a împiedica interacţiunea jurnaliştilor cu parlamentarii.

1623 afișări
Imaginea articolului FOTO Zonă delimitată pentru ziarişti. "ŢARC" montat la intrarea în plenul Camerei Deputaţilor. Cum au fost explicate măsurile de securitate

Zonă delimitată pentru ziarişti. "ŢARC" montat pentru jurnalişti la intrarea în plenul Camerei Deputaţilor

Măsurile de securitate au fost luate pentru a împiedica accesul jurnaliştilor la aparatele unde deputaţii, înainte să intre în plen, semnează electronic pentru prezenţă, unde se află şi uşile de acces în sala de şedinţe.

„Ţarcul" este identic cu cel montat în cazul vizitelor în Parlament ale unor oficiali străini sau în cazul prezenţei la lucrările plenului a preşedintelui României.

„Ţarcul” de la intrarea deputaţilor în plen a fost montat pentru „fluidizarea traficului”

Directorul Direcţiei Afaceri Interne (DAI) din Camera Deputaţilor, Eduard Bachide, a declarat, luni, că a luat printr-o „decizie verbală" măsuri de protecţie în zona intrării în plen a deputaţilor, pentru „fluidizarea traficului” şi că nu a primit „nicio comandă" politică în acest sens

„Nu trebuie să existe nicio decizie scrisă, este vorba de administrativul nostru şi atâta tot. E o decizie administrativă, atâta tot. Nu e vorba să vă ţinem departe de parlamentari. Şi data trecută când a fost, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu jurnaliştii. Aici se pune de fiecare dată şi când vine preşedintele la Parlament, se pune o banderolă şi atâta tot. Deci nu văd unde este problema”, le-a spus, luni, jurnaliştilor, directorul Direcţiei Afaceri Interne din Camera Deputaţilor, Eduard Bachide.

Potrivit acestuia, nu există o decizie scrisă în acest sens, ci una „verbală”, scopul măsurilor de securitate fiind „fluidizarea traficului”.

„Eu cu colegii mei am pus-o (banda de delimitare - n.r.). Este o decizie verbală, nu trebuie să dau decizie scrisă. Să fie o bună funcţionare şi o fluiditate. Dacă vă aduceţi aminte ce a fost atunci, o singură dată este suficient. Pentru fluidizarea traficului, vin deputaţii, vin toţi, sincer”, a precizat Bachide.

Directorul DAI din Camera Deputaţilor a adăugat că „nu e nimic abuziv” şi că nu a primit „nicio comandă” politică să monteze benzile care ţin jurnaliştii departe de deputaţii care intră în plen.

Direcţia Afaceri Interne este structura de specialitate a serviciilor Camerei Deputaţilor care asigură ordinea la Palatul Parlamentului şi participă la realizarea siguranţei acestuia, în colaborare cu forţele aparţinând instituţiilor de stat cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice.

Măsuri similiare de securitate au fost adoptate în Camera Deputaţilor în ziua moţiunii de cenzură din 27 iunie.

Social-democraţii au luat măsuri de securitate la şedinţa CExN al PSD, care se desfăşoară sâmbătă la Neptun, după ce vineri prostatarii au huiduit-o pe Viorica Dăncilă când a sosit la Şcoala de vară a Organizaţiei de femei din partid.

Social democraţii au angajat o firmă privată de pază şi protecţie pentru a împiedica accesul jurnaliştilor şi a unor eventuali protestatari. în centrul de conferinţe al hotelului unde avea loc şedinţa CExN al PSD.

Mai mult, în zona au fost aduse şi garduri de delimitare folosite de jandarmerie. De asemenea, în zona hotelului au patrulat trei jandarmi.

La sosire, Liviu Dragnea a fost flancat de patru-cinci bărbaţi îmbrăcaţi în alb, care i-au îndepărtat pe jurnaliştii prezenţi şi i-au asigurat accesul rapit în sala de conferinţe liderului PSD.

Măsurile au fost luate după ce vineri, la Şcoala de vară a femeilor din PSD, mai mult de zece protestatari au huiduit-o pe Viorica Dăncilă la sosire şi i-au strigat ”Analfabeto”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici