Frans Timmermans, către Klaus Iohannis: Sunt necesare eforturi suplimentare pentru finalizarea MCV

România a înregistrat progrese semnificative în cadrul MCV, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru a putea finaliza acest proces, i-a spus, vineri, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans preşedintelui Klaus Iohannis.

336 afișări
Imaginea articolului Frans Timmermans, către Klaus Iohannis: Sunt necesare eforturi suplimentare pentru finalizarea MCV

Frans Timmermans, către Klaus Iohannis: Sunt necesare eforturi suplimentare pentru finalizarea MCV

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil cu domeniile privind mai buna reglementare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind funcţionarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, de aderarea României la Spaţiul Schengen, precum şi de evoluţiile din plan regional.

"Legat de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, oficialul european a menţionat că România a înregistrat progrese semnificative, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru a putea finaliza acest proces", precizează sursa citată.

Preşedintele României a subliniat faptul că va continua să acţioneze, în limita competenţelor constituţionale, pentru consolidarea reformelor în sistemul judiciar şi a luptei împotriva corupţiei.

Totodată, Klaus Iohannis şi Frans Timmermans au evaluat stadiul aderării României la Spaţiul Schengen, preşedintele român exprimându-şi speranţa că vor fi înregistrate evoluţii pozitive în acest proces cât mai curând posibil.

Ambii interlocutori au agreat că, în actualul context internaţional deosebit de complex, România poate juca un rol important, reprezentând un factor de stabilitate în regiune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici