Fritz, după crima între migranţi: Timişoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema

Timişoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema, spune primarul Dominic Fritz după crima care a avut loc luni în oraş, între migranţi. Fritz defineşte Timişoara drept hub al traficanţilor.

1025 afișări
Imaginea articolului Fritz, după crima între migranţi: Timişoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema

Fritz, după crima între migranţi: Timişoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema

Dominic Fritz s-a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, şocat de incidentul grav care „nelinişteşte foarte mulţi timişoreni”.

„Este un incident izolat, dar nu e fără cauze sistemice, iar aceste cauze nu mai pot fi ignorate. Mă aştept ca Poliţia să găsească vinovatul, dar trebuie să găsim şi soluţii pentru problema de bază: avem o populaţie de refugiaţi în Timişoara care nu este a nimănui. Organele statului responsabile par să se complacă cu ideea că problema se va rezolva de la sine”, spune primarul.

Potrivit acestuia, problema migraţiei este o problemă naţională şi are nevoie de soluţii naţionale: „Timişoara nu poate fi lăsată singură să gestioneze provocarea. Am cerut de luni bune să se găsească soluţii, străzile din oraş nu sunt un loc de cazare. Am discutat aseară cu domnul ministru Bode şi am reiterat aşteptarea mea de soluţii. Fenomenul nu va dispărea peste noapte, cifrele mai degrabă vor creşte la vară, cu căldura”.

Fritz spune că Timişoara este un hub al traficanţilor din cauza zonei geografice.

Luni, un afgan a murit, iar altul a fost rănit grav după ce au fost înjunghiaţi lângă Gara de Nord din Timişoara.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a reacţionat luni, spunând că gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluţionare trebuie să contribuie toate instituţiile.

„Voi propune o şedinţă extraordinară a CJSU Timiş cu scopul de a identifica paşii necesari pentru păstrarea ordinii publice. Dincolo de prevederile legale şi de moralitate, migranţii au nevoie de toată atenţia instituţiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranţă în comunitate. Nu ne putem preface că aceşti oameni nu există. Haideţi să nu ne pierdem umanitatea şi să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecţia lor, cât şi pentru protecţia familiilor noastre. Salut iniţiativele locale prin care mai mulţi voluntari fac demersuri pentru a obţine îmbrăcăminte, încălţăminte şi o masă caldă pentru transfugi şi mă bazez pe reacţia instituţiilor locale şi judeţene în vederea remedierii de urgenţă a situaţiei migranţilor”, a scris Nica pe Facebook.

În februarie, Dominic Fritz a fost la Ministerul de Interne pentru a cere ajutor în criza migranţilor care ajung în oraş.

Migranţii vin din Serbia şi încearcă să treacă graniţa ilegal în Ungaria, dar refuză să stea în centrele speciale şi preferă clădiri abandonate, potrivit primarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici