Frunda: Am încredere că Ponta va găsi o soluţie echitabilă în ce priveşte UMF Târgu Mureş

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy afirmă că are încredere că premierul desemnat, Victor Ponta, va găsi "o soluţie echitabilă" în ce priveşte UMF Târgu Mureş, însă, dacă se va adopta o Hotărâre de Guvern prin care să se anuleze drepturile câştigate, îşi menţine intenţia de a sesiza Consiliul Europei.

185 afișări
Imaginea articolului Frunda: Am încredere că Ponta va găsi o soluţie echitabilă în ce priveşte UMF Târgu Mureş

Gyorgy Frunda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat, luni, că, dacă se va adopta o Hotărâre de Guvern prin care să se anuleze drepturile câştigate de maghiari prin HG privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş, îşi menţine intenţia de a sesiza Consiliul Europei.

El a adăugat însă că are încredere în capacitatea premierului desemnat, Victor Ponta, de a găsi "o soluţie echitabilă" în această problemă.

"Am spus că voi acţiona la Consiliul Europei de la Strasbourg dacă Guvernul adoptă o Hotărâre de Guvern prin care să anuleze drepturile câştigate în ce priveşte UMF Târgu Mureş. (...) Politic, dacă nu se rezolvă problema, sigur voi face demersul anunţat la Consiliul Europei. Dar eu am încredere în premierul Victor Ponta, e un bun jurist şi cred că va avea puterea de a pune părţile interesate la masă, să găsească o soluţie echitabilă pentru toţi", a spus Frunda.

Senatorul a subliniat că declaraţia sa nu se referea la procesele aflate pe rol privind UMF Târgu Mureş.

Frunda a arătat că, după sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş de vineri - prin care s-a suspendat executarea HG privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş - Guvernul trebuie să facă recurs şi ar trebui să intervină în proces şi alte părţi interesate.

"Cred că trebuie mers pe calea juridică şi formulat recurs împotriva hotărârii instanţei. Trebuie să se apere cei care au calitate procesuală în acest dosar şi să vedem dacă mai sunt şi alte părţi interesate care să intervină în proces. Cred că ar trebui să intervină în proces Asociaţia Studenţilor Maghiari şi profesorii maghiari, dacă au o asemenea asociaţie", a declarat Frunda, care a refuzat să comenteze dacă reprezentanţii Guvernului încă în funcţie sau ai Guvernului desemnat sunt dispuşi să facă recurs faţă de sentinţă.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda declara, joi, că va sesiza Consiliul Europei dacă noul Guvern va reveni asupra prevederii legale prin care s-a creat o nouă facultate la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, iar "consecinţele politice ar fi foarte grave".

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că, din câte ştie el, Guvernul demis Ungureanu va face recurs, în cursul acestei zile, la decizia instanţei de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern privind UMF Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici