Frunzăverde cere luni conducerii PDL să înceapă constituirea Mişcării Populare

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că va propune în şedinţa BPN al PDL să hotărască odată începerea demersului de constituire a Mişcării Populare, care să fie finalizat la începutul lunii decembrie.

278 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde cere luni conducerii PDL să înceapă constituirea Mişcării Populare

Frunzăverde cere luni conducerii PDL să înceapă constituirea Mişcării Populare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Voi propune astăzi în BPN să discutăm despre Mişcarea Populară, să hotărâm odată începerea acestui demers politic pe care să îl finalizăm la începutul lunii decembrie", a precizat Frunzăverde înaintea şedinţei BPN.

El a spus că PDL generează acest demers şi va da consistenţă acestei mişcări, arătând că este vorba despre o forţă politică foarte bine structurată care va fi practic o alianţă electorală.

Potrivit lui Frunzăverde, din Mişcare Populară ar trebui să facă parte grupări politice, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, grupări sindicale, dacă vor dori, dar şi persoane fizice.

"Este un sistem pe care a fost construit de exemplu şi Partidul Popular European, dar nu numai PPE, în care şi persoane fizice care nu doresc să fie înregimentate într-un partid politic, grupare politică, pot să participe, însă în calitate de persoană fizică la o asemenea mişcare, cum este cazul acestei mişcări populare. Va trebui să modificăm însă legislaţia în acest sens, în sensul ca şi persoanele fizice să poată să facă parte din asemenea grupări, care să candieze ulterior în alegeri", a adăugat Frunzăverde.

El a mai spus că principalul obiectiv al Mişcării Populare ar fi coagularea forţelor de centru-dreapta şi deschiderea spre societatea românească. Frunzăverde a arătat că există discuţii în interiorul partidului pe această temă şi crede că de acum acest demers va fi mai clar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că, în opinia sa, trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe, menţionând că de aceea a şi rugat-o pe fiica sa să înregistreze la OSIM această denumire.

"Eu cred că trebuie pregatită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la oficiul ăsta pentru denumiri...", a spus Băsescu.

El nu a dorit să facă mai multe precizări privind momentul realizării unei eventuale alianţe sau despre componenţa acesteia.

"Nu ştiu, înainte, după (alegerile din 2012 - n.r.), nu ştiu, dar preventiv trebuie să gândeşti politic (...) N-aş merge mai departe, decât să vă spun că este posibil să se creeze o alianţă sau că poate ar trebui creată", a mai spus el.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM, o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai insistent în mediul politic despre înfiinţarea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta, cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici