Frunzăverde: Structurile de direcţii sanitare şi inspectoratele şcolare nu-şi justifică existenţa

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, că structurile de direcţii sanitare de la nivelul judeţelor, dar şi inspectoratele şcolare, "nu-şi justifică existenţa", precizând că este necesară reorganizarea în domeniul sănătăţii, personalul putând reveni în spitale.

730 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde: Structurile de direcţii sanitare şi inspectoratele şcolare nu-şi justifică existenţa

Sorin Frunzăverde (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Frunzăverde a fost întrebat cum vede rezolvarea situaţiei în cazul reorganizării structurilor sanitare, în condiţiile în care acestea ar fi transferate la autorităţile locale, dar nu se asigură finanţare.

"E o primă măsură descentralizatoare, să-i spun aşa, pentru că verigile astea îngreunau pe undeva managementul în sistem. Acum trebuie să vedem exact cu domnul ministru cum înţelege finanţarea (...) Era un demers necesar, cum spre exemplu este necesar şi în învăţământ, unde nu-şi justifică aceste structuri de tip direcţie sanitară – inspectorat şcolar, nu-şi justifică existenţa", a spus liderul PNL.

În legătură cu faptul că această reformă ar presupune disponibilizări, Frunzăverde a menţionat: "Nu, sunt foarte mulţi medici acolo care pot să lucreze în spitale, avem nevoie de cadre medicale, nu? (...) O reorganizare a sistemului, nu cred că rămâne cineva pe dinafară, sunt oameni cu pregătire, sunt oameni cu expertiză medicală, de ce să nu aibă loc în unităţi efectiv sanitare".

El a mai precizat că foarte mulţi medici lucrează la direcţiile sanitar veterinare, care pot reveni în spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici