Funar vrea primă de plecare din România de 1.000 de euro pentru maghiari

PRM a depus la Parlament un proiect de lege care prevede acordarea de facilităţi pentru etnicii maghiari care nu recunosc Marea Unire şi statul naţional unitar român, aceştia primind o primă de plecare în "ţara-mamă", în valoare de 1.000 de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Funar vrea  primă de plecare din România de 1.000 de euro pentru maghiari

Funar vrea primă de plecare din România de 1.000 de euro pentru maghiari

Senatorul PRM, Gheorghe Funar, a declarat, vineri, că această primă şi alte facilităţi prevăzute s-ar acorda o singură dată.

Celelalte facilităţi prevăd acordarea unei despăgubiri din partea statului român, la preţul pieţei, pentru o casă sau un apartament cu terenul aferent şi asigurarea transportului în Ungaria.

"Am ţinut cont de dorinţa de descălecare a unora dintre cetăţenii României de etnie maghiară care nu recunosc Marea Unire şi statul naţional unitar român. Ei sunt ajutaţi să părăsească definitiv România şi să se stabilească în «ţara-mamă»", a afirmat senatorul PRM.

"Sper să plece toţi cei care beneficiază de legitimaţie de maghiar", a spus Gheorghe Funar.

Senatorul PRM  a completat că, "întâmplător, suma este egala cu prima de plecare din Italia a ţiganilor din România".

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrările declaraţiilor făcute, vineri, de senatorul PRM Gheorghe Funar. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici