Funcţia politică bate competenţa! Un epidemiolog a fost înlăturat din fruntea DSP Bucureşti

  • Dr. Laura Acatrinei, medic epidemiolog, a fost schimbată din fruntea DSP cu Dr. Oana Nicolescu, medic de familie şi şefa Organizaţiei Liberale Sector 2
  • Dr. Oana Nicolescu este fina de cununie a Monicăi Anisie, Ministrul Educaţiei şi Cercetării
  • Ordinul de numire în funcţia de director DSP Bucureşti a fost semnat de Prof.Dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
8672 afișări
Imaginea articolului Funcţia politică bate competenţa! Un epidemiolog a fost înlăturat din fruntea DSP Bucureşti

Funcţia politică bate competenţa! Un epidemiolog a fost înlăturat din fruntea DSP Bucureşti

Şefa DSP Bucureşti, Dr. Laura Acatrinei, a fost schimbată din funcţie, printr-un ordin semnat de Prof. Dr. Horaţiu Moldovan. În locul ei a  fost pusă Dr. Oana Nicolescu, şefa Organizaţiei Liberale Sector 2 şi fina Ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Dr. Acatrinei ne-a spus doar că va rămâne în continuare la DSP Bucureşti, pe funcţia de funcţionar public de execuţie. 

Dr. Laura Acatrinei: „Vă rog să înţelegeţi că din seara zilei de 5 sunt funcţionar public de execuţie, prin urmare nu pot vorbi fără acordul instituţiei”.

Un expert în domeniu este schimbat din fruntea DSP chiar  acum, când activitatea instituţiei este esenţială în gestionarea crizei legate de Covid.

Surse din cadrul DSP ne-au declarat că Dr. Oana Nicolescu, înainte să preia funcţia de şef al DSP Bucureşti se ocupa de medicina şcolară dar şi de medicina de familie.

Dr. Laura Acatrinei, epidemiolog, a fost numită în fruntea DSP la mijlocul lunii martie. Prof. Dr. Horaţiu Moldovan nu a dorit să ne explice de ce a făcut această schimbare, deşi i-am solicitat în repetate rânduri acest lucru. 

Ce face un epidemiolog?

Un epidemiolog are un rol esenţial în gestionarea unei epidemii precum cea prin care trece România acum. El are o pregătire complexă, ştie cum să urmărească efectele bolilor asupra populaţiei, şi implicit ştie cu ce soluţii să vină: propune măsuri de prevenţie, de limitare a efectelor  nefaste ale bolii, în acest caz Covid 19, asupra stării noastre de sănătate.

Epidemiologii sunt specialişti foarte puţini în România. Sunt  460 de medici epidemiologi şi infecţionişti la un loc, inegal repartizaţi pe teritoriul ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici