Funeriu: Odată cu Legea Educaţiei ne angajăm pe calea stabilităţii sistemului pentru mulţi ani

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, în plenul Camerei, după aprobarea Legii educaţiei, că odată cu actul normativ sistemul se angajează pe calea stabilităţii pentru mulţi ani, el ţinând să mulţumească deputaţilor care au votat "pentru", dar şi celor care au votat "împotrivă".

45 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Odată cu Legea Educaţiei ne angajăm pe calea stabilităţii sistemului pentru mulţi ani

Funeriu: Odată cu Legea Educaţiei ne angajăm pe calea stabilităţii sistemului pentru mulţi ani (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Odată cu această lege ne angajăm pe calea unei stabilităţi a sistemului educaţional pentru foarte mulţi ani. Legea este un pas înainte important şi îi invit pe deputaţi să ajute în demersul nostru. Îmi doresc ca această lege să fie începutul unui drum către visul fiecărui copil din România", a spus Funeriu.

El a apreciat că actul normativ aprobat de deputaţi reprezintă "o lege îmbunătăţită", care se datorează muncii Comisiei de specialitate şi plenului Camerei.

"Legea care pleacă azi de la Cameră spre Senat este continuarea firească a unui demers care a început odată cu Pactul Naţional pentru Educaţie, a continuat cu Strategia pentru Educaţie, elaborată de Comisia prezidenţială extinsă, în care au fost luate în considerare atât propunerile sindicatelor, partidelor politice, tuturor semnatarilor Pactului Naţional pentru Educaţie", a spus Funeriu.

El a ţinut să mulţumească celor care au votat Legea, dar şi celor care s-au exprimat împotrivă. "Doresc să vă mulţumesc pentru votul dat astăzi şi pentru dscuţiile pe care le-am avut azi deopotrivă celor care au votat împotriva acestei legi şi celor care au votat pentru această lege şi mă bucur încă o dată nu a intrat şi nu a ieşit din această Cameră a Deputaţilor cunoscută sub numele de Legea Funeriu, ci ea îşi continuă demersul firesc ca fiind legea noastră, a tuturor", a spus ministrul Educaţiei.

Funeriu i-a invitat pe deputaţii din arcul guvernamental să fie alături de minister "cu modestie", întrucât nu doreşte ca "victoria" în cazul aprobării Legii Educaţiei să fie percepută ca o victorie politică, ci ca una a tuturor.

"Această lege nu este decât un început, pentru că o lege, oricât ar fi de bună, nu rezolvă de una singură problemele unui domeniu sau ale unei naţiuni", a mai spus ministrul Educaţiei.

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul Legii Educaţiei, cu 181 de voturi "pentru" şi 95 "împotrivă".

Împotriva Legii Educaţei au votat deputaţii PSD şi PNL, care au anunţat, prin reprezentanţii lor, că se vor exprima împotrivă şi au argumentat votul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici