Funeriu: Trebuie să fim "partidul laser" şi să le "dăm aripi" alegătorilor

Daniel Funeriu, candidat la şefia PMP, a susţinut, sâmbătă, la Congresul partidului, că formaţiunea trebuie să fie "partidul laser" şi "un partid altfel", iar reprezentanţii PMP trebuie să le "dea aripi" alegătorilor şi să le spună în comunităţi că "visele lor se pot realiza".

153 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Trebuie să fim "partidul laser" şi să le "dăm aripi" alegătorilor

Funeriu: Trebuie să fim "partidul laser" şi să le "dăm aripi" alegătorilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Funeriu a afirmat că PMP trebuie să devină "un partid laser", după ce a făcut referire la proiectul de la Măgurele.

"Am adus în România cel mai mare proiect ştiinţific din istoria sa, laserul de la Măgurele, 500 de milioane de euro. Un coleg mi-a spus la partid, nu mai vorbi de laser, că nu ştie lumea ce e laserul. Vă spun eu ce e laserul, e o chestie care merge drept înainte şi trece prin orice. Aşa trebuie să fie şi partidul ăsta, laser, frate", le-a spus Funeriu delegaţilor prezenţi la congresul PMP.

El a susţinut că trebuie construit "un partid altfel". "Construiţi bine acest partid, indiferent pe cine alegeţi astăzi. Ca să trăim bine, trebuie să construim bine", a afirmat Funeriu.

Candidatul la şefia PMP a susţinut că partidul trebuie "să le dea aripi" alegătorilor din fiecare comunitate.

"Ei vor să le dăm aripi, încredere şi siguranţă românilor, acolo unde alţii dau minciună şi resemnare. Să fim buni şi să mergem în comunităţile noastre, să le dăm aripi, să le spunem că visele lor se pot realiza şi că suntem lângă ei", a declarat Funeriu.

Pe de altă parte, el a susţinut că românii ar fi "captivi" partidelor tradiţionale, fapt pentru care PMP va trebui să depună un efort de convingere a celor care nu vin la vot.

"Dacă românii nu ar fi captivi partidelor tradiţionale, viaţa politică ar fi altfel, vă asigur. Partidul nostru trebuie să fie partidul altfel pentru că membrii săi nu sunt captivi. Nu sunt captivi niciunui interes, niciunui altuia la fel ca ceilalţi", a mai afirmat Funeriu.

Delegaţii la Congresul PMP urmează să aleagă preşedintele partidului, opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi. Pentru funcţia de preşedinte al PMP candidează Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Gelu Vişan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici