Gabriel Oprea revine în politică: A fost reales în funcţia de preşedinţe al UNPR

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost reales, în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare a partidului de miercuri, în funcţia de preşedinte al UNPR, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

1196 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea revine în politică: A fost reales în funcţia de preşedinţe al UNPR

Gabriel Oprea revine în politică: A fost reales în funcţia de preşedinţe al UNPR

Cu acest prilej, Gabriel Oprea le-a mulţumit colegilor de partid şi a transmis, miercuri pe Facebook, mesajul "UNPR merge înainte!".

În cadrul evenimentul a fost aleasă şi conducerea UNPR, potrivit unul comunicat de presă al formaţiunii.

"Uniunea Naţională pentru Progresul României s-a reunit miercuri, 12 decembrie 2018, în Conferinţă Naţională Extraordinară. Pe ordinea de zi a Conferinţei s-au aflat Raportul de activitate al preşedintelui şi BPPN pentru perioada 04.04.2017-30.11.2018, statutul UNPR, alegerea preşedintelui partidului, precum şi a preşedintelui executiv, secretarului general, preşedintelui Consiliului Naţional şi vicepreşedinţilor. În cadrul Conferinţei Naţionale s-a dezbătut şi s-a aprobat strategia partidului pentru alegerile europarlamentare", precizează sursa citată.

Ion Răducanu a fost desemnat preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat secretar general.

"Preşedintele fondator Gabriel Oprea a fost ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Ion Răducanu a fost desemnat prin vot preşedinte executiv, iar Nuţu Fonta a fost reconfirmat în funcţia de secretar general. În funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales Eugen Chebac. Vicepreşedinţii partidului, aleşi în cadrul Conferinţei Naţionale Extraordinare, sunt: Gheorghe Emacu, Iulian Popescu, Titu Bojin, Luminiţa Adam, Mărioara Nistor, Gheorghe Bică, Mircea Manolache, George Lipoveanu, Alin Berbecaru, Ion Şerban, Daniel Manolache, Ioan Cheudan, Ionuţ Badea, Avram Cătănici, Daniela Popa, Murgu Neagu, Ioan Babuş, Constantin Tomescu, Constantin Popa. Trezorierul UNPR este Liviu Goncea, iar Luminiţa Adam şi Valeriu Pricină sunt purtătorii de cuvânt ai partidului", adaugă sursa citată.

Totodată, UNPR a ales şi preşedinţii departamentelor partidului.

"În prezent, UNPR are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri judeţeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei şi 1203 consilieri locali în teritoriu. Gabriel Oprea, preşedintele ales al UNPR, le-a transmis celor prezenţi un mesaj de unitate şi a subliniat principalele obiective ale partidului pentru perioada următoare, începând cu participarea la alegerile europarlamentare şi atingerea tuturor ţintelor propuse", arată comunicatul de presă.

"În vara anului 2015, ajunsesem la cea mai înaltă cotă de încredere, de 32%, iar UNPR, partidul pe care l-am fondat, avea peste 10 procente în sondaje. Acest avânt politic a deranjat şi ştim cu toţii ce a urmat. Mi s-au construit dosare politice pentru ca eu şi UNPR să fim înlăturaţi. Dar, adevărul învinge întotdeauna. Suntem puternici, suntem uniţi şi mergem înainte cu încredere. Urmează alegerile europarlamentare, vom susţine la preşedinţie cel mai bun candidat pentru a conduce România, ne pregătim pentru alegerile locale şi pentru a intra în Parlament. Suntem pregătiţi să mergem singuri în alegeri, dar partidul este angrenat şi în negocieri politice pe zona de stânga si centru-stânga, pentru a veni cu formula optimă. România are nevoie de unitate, de solidaritate, de un stat care îşi respectă şi îşi sprijină cetăţenii, de stabilitate politică şi economică. Mai ales în această perioadă, când contextul politic este instabil, iar societatea românească divizată, UNPR reprezintă calea echilibrului şi a responsabilităţii", a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici