Gabriela Firea a publicat o scrisoare de susţinere a sa semnată de academicieni şi artişti

Gabriela Firea a publicat, sâmbătă, pe Facebook, o scrisoare de susţinere a sa semnată de 30 de academicieni şi artişti, în care este elogiat "climatul de linişte şi echilibru" pe care l-a instaurat pe parcursul mandatului la Primăria Capitalei.

9331 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea a publicat o scrisoare de susţinere a sa semnată de academicieni şi artişti

Gabriela Firea a publicat o scrisoare de susţinere a sa semnată de academicieni şi artişti

"Peste 30 de intelectuali de marca si binecunoscuti campioni sportivi au transmis public sustinerea lor pentru activitatea si implicarea benefica a primarului general, Gabriela Firea. in viata Capitalei Romaniei dar si pentru sustinerea unor mari proiecte nationale", se arată într-o postare a Gabrielei Firea, pe Facebook. Edilul le mulţumeşte acestora, precizând că "gestul acestor personalitati imi intareste convingerea ca romanii nu pot fi pacaliti la nesfarsit prin manipulare".

Primarul general a publicat şi textul scrisorii de susţinere a sa. În scrisoare, se precizează că Gabriela Firea a avut, încă din primele zile de mandat la Primărie, o viziune clară în ceea ce priveşte viaţa culturală şi sportivă a Capitalei.

"La doi ani de la preluarea mandatului de Primar General al Municipiului Bucureşti de către doamna Gabriela Firea, în contextul actual, în care se produc îngrijorătoare derapaje de la etica şi moralitatea publică, derapaje care pot produce grave distorsiuni în aprecierea obiectivă a valorii reale a activităţii desfăşurate, considerăm de datoria noastră să menţionăm faptul că suntem o echipă şi împreună am pus bazele multor proiecte importante pentru bucureşteni. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut lângă noi un om care apreciază la adevarata valoare munca noastră. Doamna Gabriela Firea a avut încă din primele zile de mandat o viziune clară în ceea ce priveşte viaţa culturală şi sportivă a Capitalei. Bilanţul de la jumătatea mandatului este extrem de pozitiv şi rezultatele obţinute sunt peste aşteptări, datorită atenţiei speciale cu care au fost create condiţiile necesare actului artistic", potrivit scrisorii.

Tot în document se arată că instituţiile de artă şi cultură din Bucureşti au beneficiat, în aceşti doi ani, de bugete generoase în contextul proiectelor propuse şi a investiţiilor programate.

"S-au finalizat lucrările de consolidare a teatrelor: Evreiesc de Stat şi Ion Creangă. Au fost demarate procedurile pentru consolidarea clădirilor care adăpostesc teatrele: Mic şi Nottara. De asemenea, schemele de personal, reduse cu câţiva ani în urmă, au revenit la dimensiunea normală, absolut necesară pentru realizarea programelor cultural-artistice. În urma suplimentării de posturi, peste 150 de actori tineri au fost angajaţi în teatrele bucureştene. La iniţiativa doamnei primar general au fost înfiiţate instituţii noi de cultură, spre exemplu: Teatrul Dramaturgilor Români, Centrul Cultural - Lumina, Centrul Cultural - Dinu Lipatti.
De asemenea, după trei ani de depozitare în condiţii improprii, în martie 2017, obiectele şi cărţile de patrimoniu ale Muzeului Naţional al Literaturii Române au fost prezentate publicului bucureştean într-o formulă modernă şi interactivă. În urma întâlnirilor de lucru de la Primăria Capitalei, s-a produs o schimbare majoră în relaţiile dintre managerii instituţiilor de cultură şi artă. Am fost invitaţi să dezvoltăm un climat de comunicare sinceră şi directă, care a produs o colaborare strânsă între noi. Niciodată n-am fost mai uniţi ca acum şi pentru prima oară simţim, cu adevătat, că facem parte din echipă", potrivit sursei citate.

Semnatarii scrisorii transmit însă că "poate cea mai importantă realizare pe care doamna Primar General a determinat-o, a fost instaurarea unui climat de linişte şi echilibru, în care să nu existe vreo grijă pentru subvenţia necesară sau vreo intervenţie care să cenzureze în vreun fel produsul cultural-artistic".

"Aceste valori obţinute cer continuitate! Sunt prevăzute, în următorii doi ani, proiecte importante cultural-artistice. Ele trebuie continuate şi finalizate. Orice pertubare a unui drum solid, care se îndreaptă către o direcţie justă, este o mare eroare. Ceea ce s-a realizat trebuie apărat, iar judecata obiectivă nu trebuie înlocuită cu judecata preferenţială. Perfomanţele doamnei Primar General, Gabriela Firea, după doar doi ani de mandat, trebuie respectate, apărate şi continuate", se arată în finalul scrisorii.

Potrivit Gabrielei Firea, semnatarii scrisorii sunt: Silviu Anghelescu, profesor universitar, Alexandru Arşinel, director Teatrul de revistă, Constantin Tănase, Alice Barb, director Centrul Cultural, Dinu Lupatti, Marius Bodochi, Gelu Colceag, director Teatrul Mic, George Costin, director Centrul Cultural Lumina, Ioan Cristescu, director Muzeul Naţional al Literaturii Române, Monica Davidescu, Mircia Dumitrescu, membru al Academiei Române, Victor Ioan Frunză, regizor, Felicia Filip, director Opera Comica pentru copii, Adrian Gazdaru, director Teatrul Excelsior, Horia Gârbea, director Teatrul Dramaturgilor Români, Lucian Ghimişi, director ARCUB, Sanda Ladoşi, director adj, Circul Metropolitan Bucureşti, Elisabeta Lipă, preşedinte Federaţia Română de Canotaj, Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului Bucureşti, George Mihaiţă, director Teatrul de Comedie, Vasile Muraru, director artistic al Teatrului de Revistă, Constantin Tănase, Ilie Năstase, Beatrice Rancea, regizor, Eugen Simion, membru al Academiei Române, Chris Simion, Maya Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române, Bogdan Stanoevici, director Circul Metropolitan Bucureşti, Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, Gabriela Szabo, director general al Clubului Sportiv al Municipiului Bucureşti, Cristian Şofron, director Teatrul Odeon, Aurelian Temişan, Răzvan Theodorescu, academician, preşedintele Comisiei pentru realizarea Centenarului în Municipiul Bucureşti, Lucia Verona, dramaturg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici