Gafa lui Ludovic Orban. Premierul nu a ştiut ce a adoptat Parlamentul la proiectul eliminării pensiilor speciale

Ludovic Orban a gafat în şedinţa de Guvern. Premierul a criticat Parlamentul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru artişti şi sportivi, deşi în forma proiectului de lege adoptat de deputaţi acestea nu au fost eliminate. El i-a cerut ministrului Muncii să „corecteze” măsurile Legislativului.

2482 afișări
Imaginea articolului Gafa lui Ludovic Orban. Premierul nu a ştiut ce a adoptat Parlamentul la proiectul eliminării pensiilor speciale

Premierul nu ştia ce a adoptat Parlamentul la proiectul eliminării pensiilor speciale

„După cum aţi urmărit dezbaterile de la nivelul Parlamentului, Legislativul a adoptat proiectul iniţiat de parlamentari ai PNL, prin care se desfiinţează pensiile speciale, mai puţin cele ale cadrelor militare. Doamnă ministru al Muncii, trebuie să vă spun că din păcate în proiectul de lege au fost introduse nişte amendamente la propunerea preşedintelui comisiei de muncă, prin care s-au aprobat desfiinţarea proiectelor pentru sportivii cu performanţă. De asemenea este vorba de indemnizaţii de merit care sunt acordate către oameni de cultură. Aş vrea să corectăm această introducere împotrivă voinţei noastre”, a spus Ludovic Orban, în timpul şedinţei de Guvern.

Camera Deputaţilor a respins, însă, propunerile lui Adrian Solomon prin care erau eliminate pensiile speciale ale sportivilor şi artiştilor. Astfel, aceste categorii vor primi în continuare indemnizaţiile.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici