Gândul: PDL, dispus ca la o remaniere să renunţe la Paleologu, Stănişoară şi Sandu

Democrat-liberalii ar fi dispuşi ca la o eventuală remaniere să renunţe la miniştrii Culturii, Theodor Paleologu, Apărării, Mihai Stănişoară şi Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, potrivit cotidianului "Gândul".

29 afișări
Imaginea articolului Gândul: PDL, dispus ca la o remaniere să renunţe la Paleologu, Stănişoară şi Sandu

Gândul: PDL, dispus ca la o remaniere să renunţe la Paleologu, Stănişoară şi Sandu (Imagine: Gândul)

"Democrat-liberalii au hotărât ieri (joi - n.r.), la malul mării, că sunt dispuşi ca la o eventuală remaniere să «doneze» şi ei miniştri (...) Pedeliştii s-au strâns la malul mării ca să stabilească strategia prin care ar putea scăpa de pesedişti. Soluţia pare a fi remanierea", scrie ziarul "Gândul".

Potrivit sursei citate, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, ar fi spus: "o discuţie despre remaniere trebuie să înceapă în primul rând cu noi". Conform ziarului "Gândul", liderii PDL şi-au făcut deja o listă de miniştri dispensabili: Theodor Paleologu, Mihai Stănişoară şi Gabriel Sandu.

Strategia convenită este, potrivit surselor "Gândul", ca premierul Emil Boc "să pună presiune pe miniştrii social-democraţi".

Conform surselor citate de "Gândul", un astfel de demers nu este decât o chestiune de zile, întrucât pentru a fi eficient trebuie făcut înainte de începerea campaniei electorale.

"Dacă nu fără PSD de tot, fără cea mai mare parte a miniştrilor măcar da", ar fi spus un lider al democrat-liberalilor.

Mutarea vizează însă în egală măsură şi miniştri ai PDL, "veste care nu mai este o noutate printre politicienii democrat-liberali, de vreme ce secretarul general Vasile Blaga şi-a avertizat colegii deschis în şedinţa de luni că «o discuţie despre remaniere trebuie să înceapă în primul rând cu noi»", mai scrie "Gândul. Astfel, pe lista neagră, de la democrat-liberali, se află Gabriel Sandu, Theodor Paleologu, Mihai Stănişoară.

De la PSD, potrivit ziarului "Gândul", "cap de listă" ar fi Dan Nica, care, odată cu şefia Internelor, va pierde şi funcţia de vicepremier, dar domenii "cu probleme" ar fi şi educaţia, sănătatea, agricultura, mediul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici