Geoană: A trebuit să dăm un semnal de mare forţă

Preşedintele PSD Mircea Geoană a explicat, miercuri, propunerea ca Dan Nica să preia şi MAI, prin faptul că a trebuit ca social-democraţii "să dea un semnal de mare forţă şi de responsabilitate faţă de angajaţii MAI".

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: A trebuit să dăm un semnal de mare forţă

Geoană: A trebuit să dăm un semnal de mare forţă (Imagine: Mediafax Foto)

"PSD a trebuit să dea un semnal de mare forţă şi de responsabilitate faţă de angajaţii MAI şi de accea s-a optat pentru varianta numirii vicepremierului Dan Nica în fruntea acestui minister" a declarat, miercuri, la Cluj, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

"De aceea, ideea că omul numărul doi în Guvern şi vicepreşedinte de forţă al PSD va conduce Ministerul Administraţiei şi Internelor, în contextul dat, era formula cea mai bună, cea mai stabilă", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, la nivelul conducerii PSD a fost analizată, marţi, soluţia cea mai bună pentru portofoliul MAI şi concluzia a fost că "un vicepremier care are şi un portofoliu concret va reprezenta un vicepremier şi mai puternic".

"Dan Nica a demonstrat competenţă şi seriozitate şi este un element de echilibru şi în coaliţie, dar credem că un vicepremier care are şi un portofoliu reprezintă o voce şi mai autoritară", a explicat liderul PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, declara, marţi seară, după ce Comitetul Executiv al PSD a validat propunerea ca Dan Nica să preia, pe lângă funcţia de vicepremier, şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, că PSD a trimis deja premierului o propunere oficială în acest sens.

Citeşte şi:

Dan Nica este propunerea PSD pentru şefia MAI

PSD schimbă nominalizările pentru secretar de stat în MAI şi şefia DGIPI

Geoană: Am trimis deja premierului propunerea PSD ca Dan Nica să preia şi MAI

Năstase: Nominalizarea lui Dan Nica, necesară, potrivită şi responsabilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici