Geoană: Acuzele lui Băsescu sunt false, încearcă în continuare culpabilizarea PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, că acuzele preşedintelui Traian Băsescu despre încercarea de boicotare a adoptării codurilor juridice sunt false, declaraţiile preşedintelui fiind o încercare de a culpabiliza Parlamentul şi PSD.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Acuzele lui Băsescu sunt false, încearcă în continuare culpabilizarea PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a spus că acuzele preşedintelui că ar fi încercat boicotarea adoptării codurilor juridice în termenul agreat la Cotroceni sunt false.

"Este o declaraţie cel puţin deplasată. Când toate ONG-urile au venit la Parlament şi au spus că codurile elaborate de Ministerul Justiţiei nu au fost dezbătute suficient, (...) atunci eu am obligaţia de a asculta, indiferent ce spune preşedintele", a explicat Geoană.

El a apreciat că se impune, în continuare, o perioadă în care cele patru coduri să fie dezbătute public mai serios.

Geoană a mai spus că acuzaţiile pe care i le-a adus Băsescu ar fi motivate de încercarea de a culpabiliza Parlamentul şi PSD pentru eventualul eşec în ceea ce priveşte mecanismul de monitorizare pe Justiţie.

"Aceste acuzaţii sunt false, se încearcă în continuare culpabilizarea Parlamentului şi, implicit, a PSD", a adăugat el.

Liderul PSD a explicat că decizia de a-i scrie şefului statului în legătură cu stadiul legislativ la care s-a ajuns cu Codul Civil şi Codul Penal a fost motivată de faptul că a considerat că una dintre preocupările centrale ale preşedintelui ar trebui să fie şi concentrarea asupra celorlalte condiţionalităţi din mecanismul de monitorizare, care ţin de funcţionarea CSM, DNA.

"Atenţia până acum aproape obsesivă asupra Parlamentului ar trebui înlocuită de o atenţie distributivă şi asupra funcţionării Consiliului Superior al Magistraturii, DNA, a modului în care funcţionează Justiţia. Până acum culpabilizarea a fost aproape exclusivă asupra Parlamentului", a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a declarat, luni, că există informaţii coerente şi solide care indică riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară, lansând un apel către preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri împreună cu instituţiile abilitate pentru a evita acest risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici