Geoană atacă la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

Mircea Geoană a anunţat, miercuri, că va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea mandatului său de preşedinte al acestei Camere legislative.

454 afișări
Imaginea articolului Geoană atacă la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului

Geoană atacă la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului (Imagine: Bogdan Stamatim/Mediafax Foto)

Geoană a spus că votul prin care s-a aprobat hotărârea de încetare a mandatului său de preşedinte al Senatului este unul politic, pe care îl respectă, dar a susţinut că motivele invocate de grupul PSD nu sunt regulamentare şi constituţionale.

El a reluat ideea susţinută şi anterior că ceea ce a invocat grupul PSD se aplică doar membrilor Biroului Permanent, preşedintele Senatului având un statut distinct în cadrul BP.

Mircea Geoană a precizat că a luat decizia de a constesta decizia la Curtea Constituţională.

"Am luat decizia de a contesta la Curtea Constituţională hotărârea Senatului de azi, nu pentru a mă agăţa de scaun, dar pentru a arăta un principiu elementar şi fundamnetal în acelaşi timp, acela că nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul instituţiilor statului român", a spus Geoană.

Potrivit lui Geoană, Curtea Constituţională vorbeşte în mod clar şi explicit despre evitarea situaţiei de instabilitate perpetuă la nivelul Senatului, fie în condiţiile în care se modifică majoritatea, fie în condiţiile în care un partid, dintr-un motiv sau altul, se supără cu proprii membri.

El a spus că va depune contestarea la CC în cursul după-amiezii de miercuri şi şi-a manifestat convingerea că aceasta va primi un răspuns favorabil de la Curtea Constituţională.

"Decizia plenului e o decizie politică, decizia Biroului permanent al Senatului e o decizie politică, dar fundamentul acestei solicitări a grupului PSD rămâne în continuare neconstituţional şi neregulamentar":, a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici