Geoană: Barroso îşi doreşte o majoritate stabilă şi un guvern eficient

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, după întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, că acesta îşi doreşte în România o majoritate parlamentară stabilă şi un guvern eficient.

3 afișări
Imaginea articolului Geoană: Barroso îşi doreşte o majoritate stabilă şi un guvern eficient

Geoană: Barroso îşi doreşte o majoritate stabilă şi un guvern eficient

Geoană a afirmat că preşedintele Comisiei Europene a dorit, în discuţia cu el, să afle „direct de la sursă” care sunt intenţiile politice ale PSD şi cum văd social-democraţii viitorul politic al ţării.

Liderul PSD a spus că Barroso, ca preşedinte al Comisiei Europene, îşi doreşte ca în România să existe o majoritate parlamentară stabilă şi un guvern eficient, pentru că aceste două condiţii ar ajuta la succesul României în UE.

„Evident că nu îi displace ideea unei majorităţi transparente şi stabile, însă, ca politician şi fost prim-ministru al Portugaliei, înţelege foarte bine că PSD are nevoie să se clarifice în faţa propriului electorat, (...) că PSD trebuie să acţioneze ca un partid de opoziţie, care nu votează legile propuse de guvern şi depune moţiuni de cenzură”, a afirmat Geoană.

Liderul social-democrat s-a arătat convins că Barroso îi va transmite şi preşedintelui Traian Băsescu, cu care se întâlneşte în cursul zilei de vineri, aceeaşi necesitate a existenţei unui guvern bazat pe o majoritate explicită şi transparentă.

Geoană a mai menţionat că printre subiectele abordate cu preşedintele Comisiei Europene s-au numărat performanenţele României în primul an de la aderarea la UE, nivelul scăzut al absorbţiei de fonduri comunitare, liderul socail-democrat opinând că în această problemă se impune o analiză comună UE-România privind politica din regiune, inclusiv „politica agresivă” a Rusiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici