Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, afirmă, comentând afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit va desemna alt premier, că şeful statului "astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc, poimâine numeşte al cincilea prim-ministru".

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc

Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, cum comentează declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de premier şi că nu are în vedere dizolvarea Parlamentului.

"Traian Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi. Cine-l mai ascultă, cine-l mai crede pe domnul Băsescu? Dintr-o voce care reprezenta ceva în opinia publică românească, astăzi este o voce irelevantă, aproape nimeni nu-l mai ascultă, astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc, poimâine numeşte al cincilea prim- ministru... Să se hotărască o dată ce vrea să facă şi, după aceea, probabil că o să-l ascultăm mai atent", a spus Geoană.

În cadrul conferinţei, candidatul PSD a reiterat că, dacă va deveni preşedinte, va numi un Guvern până de Crăciun.

El a vorbit şi despre importanţa discutării bugetului în Parlament şi că legea responsabilităţii fiscale reprezintă un punct de sprijin pentru o "luptă autentică" împotriva crizei, pentru păstrarea locurilor de muncă şi dirijarea resurselor statului către zonele strategice.

În acest context, el a subliniat că este nevoie de o lege a responsabilităţii fiscale, care să pună control asupra "dezmăţului cheltuirii banului public în România".

Mircea Geoană a participat, la Hunedoara, la un miting electoral la care au fost circa 2.000 de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR1, că nu are în vedere dizolvarea Parlamentului, dar a susţinut, răspunzând unor întrebări, că, teoretic, ar avea această posibilitate în eventualul nou mandat, în cazul respingerii Guvernului Negoiţă, pentru că "nu se resetează nimic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici