Geoană: Când românii se confruntă cu sărăcie şi inundaţii, a vorbi despre anticipate nu e o idee bună

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că atunci când românii se confruntă cu inundaţii, sărăcie, salarii tăiate şi cu o economie care se scufundă, a vorbi prea mult despre anticipate nu este cea mai bună idee.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană: Când românii se confruntă cu sărăcie şi inundaţii, a vorbi despre anticipate nu e o idee bună

Geoană: Când românii se confruntă cu sărăcie şi inundaţii, a vorbi despre anticipate nu e idee bună (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat care este punctul său de vedere despre organizarea de alegeri anticipate, Geoană a răspuns: "Din punctul de vedere al situaţiei economice şi sociale a ţării, curmarea existenţei a actualei guvernări reprezintă o prioritate naţională. Dacă vrem să mai salvăm ceva din România, trebuie să facem toate eforturile ca această guvernare să plece în această toamnă este convingerea mea cea mai puternică şi mai sinceră".

În acelaşi timp, el a spus că nu se poate vorbi nici despre altă guvernare nici de alegeri anticipate, alegeri la termen, alt plan economic, alte măsuri de relansare economică sau soluţii anticriză în absenţa unei alte majorităţi.

"O altă majoritate înseamnă fie un alt Guvern, fie incapacitatea de a forma două guverne la rând, ceea ce conduce automat la alegeri anticipate, dar prima întrebare pe care trebuie să şi-o pună, în principal, Parlamentul, partidele parlamentare şi opoziţia este dacă se poate creea în acestă toamnă o altă majoritate", a adăugat el.

El a menţionat că, în opinia sa, această majoritate este posibil a fi construită dacă există un interes sincer de a face aşa ceva, Geoană arătând că nu vede ca parlamentari care sunt astăzi încă în arcul Puterii să îşi saboteze viitorul politic şi să îşi trădeze electoratul care i-a trimis în Parlament, indiferent sub ce culori au candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici