Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat marţi, în cadrul unei dezbateri desfăşurate în cadrul Academiei Române, că, dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural, România riscă să capete un statut de colonie.

27 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie

Geoană: Dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural în România, riscăm un statut de colonie (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Geoană a arătat că puterea cu care se aud punctele de vedere ale reprezentanţilor FMI în societatea Românească arată lipsa existenţei unor soluţii proprii.

Preşedintele Senatului a spus că România se află într-o criză strcturală profundă, iar acest lucru depăşeşte un simplu ciclu economic de creştere şi prăbuşire.

Potrivit lui Geoană, problemele structurale ale României care nu pot fi rezolvate nici de apartenţa la Uniunea Europeană sau NATO şi nici de relaţia privilegiată cu Statele Unite. "Ne aflăm într-un turbion în care nici măcar viitorul Uniunii Europene nu mai este clar", a opinat el.

Social-democratul a spus, pe de altă parte, că o simplă schimbare a Guvernului cu alt guvern nu este suficientă, fiind nevoie de o altă guvernanţă.

"Această criză ne relevă cu brutalitate că suntem într-o fundătură", a opinat preşedintele Senatului, menţionând că scopul principal pentru România trebuie să fie redefinirea dezvoltării.

Mircea Geoană a menţionat că, în condiţiile crizei, va fi dată afară şi "bruma" de specialişti, în timp ce clientela politică va pleca ultima.

El a făcut aceste afirmaţii cu ocazia lansării de către Institutul Pentru Inovaţie şi Dezvoltare a raportului "România post-criză. Reprofesionalizarea României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici