Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi

Conducerea PSD se va reuni pentru a decide cine va fi succesorul lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea Curţii de Conturi, iar Văcăroiu decide să devină preşedinte al acestei instituţii, a declarat, luni, liderul PSD, după şedinţa BPN.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi

Geoană: Decizia privind succesorul lui Văcăroiu la Senat, după promulgarea Legii Curţii de Conturi (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PSD Mircea Geoană a arătat că, de asemenea, conducerea PSD va trebui să dea şi un vot formal pentru sprijinirea candidaturi lui Văcăroiu la şefia Curţii de Conturi, dacă aceasta va fi decizia sa finală.

"Evident, dacă preşedintele României va promulga, cum credem că o va face, această lege în zilele următoare, va exista o întâlnire a conducerii partidului unde se va decide care este succesorul domnului Văcăroiu la conducerea Senatului", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat că, în absenţa promulgării legii de către Traian Băsescu, PSD nu are un temei legal pentru a discuta despre un eventual succesor al lui Văcăroiu.

"Nu există nici un comentariu înainte ca legea (Legea Curţii de Conturi, n.r.) să fie promulgată de preşedintele României. De aceea nici nu am discutat în BPN de azi problema unei suceesiuni a domnului Văcăroiu la preşedinţa Senatului pentru că nu avem în acest moment un temei legal pe care să facem astfel de propuneri", a subliniat Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că, personal, nu are nici un interes pentru a-i succeda lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Senatului, el precizând că acest lucru ar fi în contradicţie cu obligaţiile sale care ţin de conducerea partidului şi de campanie.

Geoană a mai arătat toţi colegii săi social-democraţi din conducerea Senatului sunt eligibili pentru preluarea funcţiei de şef al Senatului, în condiţiile în care se promulgă legea Curţii de Conturi iar Nicolae Văcăroiu pleacă la Curtea de Conturi.

La finalul şedinţei BPN, preşedintele PSD, Mircea Geoană, împreună cu o parte dintre vicepreşedinţi, s-au reunit în biroul preşedintelui partidului, într-o altă şedinţă.

Surse din partid au precizat, pentru MEDIAFAX, că subiectul succesorului lui Văcăroiu la preşedinţia Senatului ar fi fost atins tangenţial, în condiţiile în care Doru Ioan Tărăcilă, opţiunea iniţială, a fost implicat, alături de deputatul Eugen Nicolicea, în semnarea hotărârii de majorare a pensiilor parlamentarilor.

În acest context, întrebat, Ilie Sârbu ar fi arătat că este de acord, în principiu, să îi succeadă lui Văcăroiu, potrivit surselor respective. Aceleaşi surse au arătat că discuţia privind succesorul lui Văcăroiu nu a rămas definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici