Geoană: Declaraţiile lui Vanghelie şi Tudorache, exagerate

Liderul PSD, Mircea Geoană, a apreciat, miercuri, că declaraţiile colegilor de la PSD Bucureşti Marian Vanghelie şi Dan Tudorache privind sancţionarea parlamentarilor care nu semnează sau votează moţiunea de cenzură au fost exagerate, el arătând că nu se va da nici o sancţiune pe această temă.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Declaraţiile lui Vanghelie şi Tudorache, exagerate

Geoană: Declaraţiile lui Vanghelie şi Tudorache, exagerate

"Sunt convins că nu o să dăm niciun fel de sancţiune pe această temă. Este o exagerare şi cred că şi declaraţiile unor colegi de la organizaţia de Bucureşti au fost exagerate. Nu cred că acesta este tipul de dezbatere pe care trebuie să o avem în partid", a spus Geoană, râspunzând unei întrebări privind modul în care vor fi sancţionaţi parlamentarii care nu vor semna sau vota moţiunea de cenzură.

"Sunt convins că va exista nu numai o disciplină impusă, pentru că, până la urmă, e vorba de un partid care are nevoie de o ierarhie şi de o execuţie disciplinată, ci şi o disciplină consimţită. Sunt convins că toţi parlamentarii noştri vor înţelege, ca şi noi, conducerea partidului, nevoia şi importanţa acestei moţiuni", a adăugat Geoană.

PSD sector 1 l-a mandatat, marţi, pe liderul filialei Dan Tudorache să propună Comitetului Executiv Naţional sancţionarea, care poate merge până la excluderea din partid, a parlamentarilor social-democraţi care nu semnează sau nu votează moţiunea de cenzură.

La şedinţa conducerii PSD Sector 1 a participat şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. El a declarat că Ion Iliescu şi Adrian Năstase nu îşi pot permite să nu voteze moţiunea de cenzură pe care conducerea PSD intenţionează să o depună în Parlament.

Vanghelie a afirmat că opiniile critice ale unora dintre parlamentarii partidului la adresa moţiunii de cenzură nu înseamnă că partidul este vulnerabil, ci că "unu, doi la sută dintre parlamentari au o anumită slăbiciune cu caracterele oamenilor, cu modul lor de comportament, cu modul în care înţeleg să îşi gândească poziţia publică, pentru că peste un an vin alegerile". Întrebat dacă se va ajunge la sancţionarea lui Iliescu sau lui Năstase în cazul în care aceştia nu semnează sau nu votează moţiunea de cenzură, liderul PSD Bucureşti a răspuns: "Am încredere în capacitatea şi în comportamentul politic al lui Ion Iliescu şi al lui Adrian Năstase şi nu cred că îşi pot permite să nu voteze.(...)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici