Geoană despre documentele atribuite SRI: Este o intoxicare de presă, o lovitură de campanie

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că publicarea documentelor atribuite SRI privind discuţii între liderii PSD privind campania electorală reprezintă "o intoxicare de presă şi o lovitură de campanie".

18 afișări
Imaginea articolului Geoană despre documentele atribuite SRI: Este o intoxicare de presă, o lovitură de campanie

Geoană despre documentele atribuite SRI: Este o intoxicare de presă, o lovitură de campanie (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, cum comentează apariţia şi publicarea aşa-numitelor stenograme ale SRI privind discuţii între liderii PSD cu privire la relaţiile acestora cu oameni de afaceri precum Sorin Ovidiu Vântu sau Dan Voiculescu, Mircea Geoană a afirmat că acestea sunt "o intoxicare de presă".

"Eu cred în instituţiile statului român, eu cred că faptul că purtătorul de cuvânt al SRI a ieşit public şi a infirmat oficial aşa-zisele note şi aşa-zisele stenograme trebuie să pună punct acestei discuţii. Este o intoxicare de presă şi o lovitură de campanie", a spus Geoană.

Un document atribuit SRI este publicat, în ediţia de vineri a cotidianului "Curentul", acesta prezentând sinteza unei discuţii care ar fi avut loc între Ion Iliescu, Mircea Geoană şi Adrian Năstase privind campania electorală şi în care apar referiri la Poştă, CEC, Oltchim şi Romgaz.

Documentul nu are dată şi nici număr de înregistrare. Conform cotidianului citat, este vorba despre "«bileţele» găsite în apropierea redacţiei" şi care au atras atenţia deoarece "conţineau elemente de identificare specifice".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a anunţat că va solicita SRI să confirme sau să infirme nota publicată în cotidianul "Curentul", precizând că, pe baza răspunsului, va da în judecată autorul articolului şi ziarul.

Şeful Biroului de Presă al SRI, Sorin Sava, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că documentele apărute în presă şi atribuite Serviciului reprezintă "nişte falsuri grosolane", fiind vorba despre "o contrafacere şi o manipulare evidente".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici