Geoană despre Iliescu: Nu poţi să fii preşedinte de onoare sau lider de grup la fără frecvenţă

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a precizat, vineri, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, că Ion Iliescu nu poate fi preşedinte de onoare şi lider de grup parlamentar al PSD "la fără frecvenţă" şi l-a invitat "să îşi susţină cauza" la Comitetul Executiv de la Braşov.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană despre Iliescu: Nu poţi să fii preşedinte de onoare sau lider de grup la fără frecvenţă

Geoană despre Iliescu: Nu poţi să fii preşedinte de onoare sau lider de grup la fără frecvenţă

“Nu poţi să fii preşedinte de onoare sau lider de grup la fără frecvenţă. Îl invit (pe Ion Iliescu, n.red.) să îşi susţină cauza la Comitetul Executiv Naţional de la Braşov decât să facă deliciul presei prin declaraţii identice cu cele de după Congresul din 2005”, a precizat Geoană în declaraţia acordată MEDIAFAX.

Liderul PSD consideră că atunci când oameni de stânga sprijină explicit guverne de dreapta care promovează valori şi politici ce aduc mai multă bogăţie celor bogaţi şi mai multă sărăcie celor săraci, trădezi aceste valori. "Votanţii noştri nu au ales parlamentari care să susţină un guvern PNL, care să susţină un guvern incompetent sau un guvern profund nepopular”, a subliniat Geoană.

“Aceste declaraţii nu îl onorează pe Ion Iliescu. Un partid se bazează pe valori împărtăşite, dar şi pe o disciplină consimţită şi pe o ierarhie confirmată prin alegeri în partid”, a mai afirmat Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Realitatea TV, că este "ruşinos" pentru liderul PSD, Mircea Geoană, că n-are "respect elementar" faţă de el, amintindu-i că i-a iertat "nişte păcate" şi că "nu are autoritatea morală" să vorbească despre "vocaţia trădării".

"Am auzit că domnul Geoană s-a referit la cei care au trădat la moţiune. Asta vorbeşte despre caracterul său. Este lipsă de respect faţă de oameni cu mai multă experienţă, cu mai multă vechime în partid. El este un om care a venit pe val, atunci când PSD era la putere. Dacă este să vorbim de vocaţia trădării, nu domnul Geoană are autoritatea morală să vorbească despre aşa ceva", a spus Iliescu.

El a arătat că a încercat să reacţioneze "cu calm", dar îl "îndurerează" faptul că Geoană şi cei din jurul lui s-au grăbit să lanseze "etichetări" la adresa unor membri cu vechime în partid, într-o manieră pripită, aşa cum au lansat şi ideea de moţiune de cenzură.

"Ar trebui să manifeste mai mult respect faţă de activul de bază şi faţă de oamenii care au fondat acest partid, care au activat în acest partid în momente când domnul Geoană era pe alte meleaguri şi habar n-avea de viaţa politică din ţară. Este ruşinos pentru el, un om mai tânăr, n-are respect elementar faţă de un om mai în vârstă decât el şi care i-a iertat nişte păcate, apropo de vocaţia trădării. Mai mult nu vreau să mă cobor", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.

La PRO TV, preşedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat că "nişte intruşi care au venit la «de-a gata» şi vor să submineze forţa şi unitatea partidului" îşi pun problema sancţionării sale, pentru votul de la moţiunea de cenzură.

El a afirmat că asemenea metalităţi sunt "de cazarmă" şi că denotă o mentalitate "primitivă", intolerabilă.

Iliescu nu se teme că va fi sancţionat, pentru că nimeni nu ar avea autoritatea să îl judece, "vocaţia trădării" fiind de căutat altundeva în PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici