Geoană despre protestul magistraţilor: Cea mai severă confruntare dintre puterile statului

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, legat de decizia magistraţilor de a continua protestele, că ţara asistă "la cea mai severă confruntare dintre puterile statului", afirmând că preşedintele Traian Băsescu are "obligaţia legală" să medieze acest conflict.

42 afișări
Imaginea articolului Geoană despre protestul magistraţilor: Cea mai severă confruntare dintre puterile statului

Preşedintele PSD Mircea Geoana (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În acest moment, asistăm la cea mai severă confruntare dintre puterile statului. Poate că lumea nu se uită decât la partea superficială, adică vede un protest care paralizează activitatea instanţelor, însă, în fapt, este o confruntare între puterile statului şi o situaţie de o gravitate fără precedent", a declarat Geoană.

El a spus că preşedintele Traian Băsescu are "obligaţia legală" să medieze acest conflict.

Geoană a afirmat că în cazul în care Băsescu "nu este capabil" să medieze acest conflict, va încerca el, alături de Roberta Anastase, să facă acest lucru.

Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale ale Judecătorilor (RNAG) a stabilit, în urma centralizării rezultatelor din 14 curţi de apel care au avut adunările generale, că 11 vor continua protestele, în timp ce Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Constanţa au decis suspendarea protestelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici