Geoană: Doresc să fiu prim-ministru

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Zalău, că doreşte să fie prim-ministru şi că decizia luată de PSD de a introduce o moţiune de cenzură împotriva Guvernului este una fermă.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Doresc să fiu prim-ministru

Geoană: Doresc să fiu prim-ministru

Geoană a spus că vrea să fie prim-ministru pentru că liderul unui partid trebuie să se înscrie pentru o astfel de funcţie.

"Actualul guvern şi-a atins limitele competenţei, este limitat în competenţă şi forţă politică. Doresc să fiu prim-ministru pe motiv că funcţia de prim-ministru este una la care liderul unui partid trebuie să se înscrie. Varianta alegerilor anticipate este de luat în seamă, dar nu mi se pare firesc ca anticipatele să aibă loc fără introducerea votului uninominal, care nu ar fi posibil în acest caz decât în varianta alegerilor la termen, fiind nevoie de şase luni pentru pregătirea tehnică a introducerii votului uninominal", a declarat liderul PSD.

Geoană a spus că Guvernul Tăriceanu a pierdut încrederea românilor şi a majorităţii partidelor politice româneşti, "a eşuat" în faţa populaţiei, are "o prestaţie lamentabilă" în atragerea fondurilor europene, iar "ineficienţa" şi "incompetenţa" acestuia dăunează ţării.

Despre posibilitatea ca Băsescu să nu accepte un guvern PSD, Mircea Geoană a spus că "preşedintele nu prea are ce să facă, din moment ce niciuna dintre variantele posibile de guvernare nu pot exclude PSD", un partid ce are aproape o treime din numărul parlamentarilor în funcţie.

Preşedintele PSD a declarat că, oricum, nu vor exista negocieri şi discuţii cu niciun partid pentru formarea unui nou guvern până la jumătatea lunii septembrie, când va fi definitivat textul moţiunii de cenzură şi oferta politică a PSD.

Referitor la oferta politică pe care o are în vedere PSD, Geoană a spus că va fi una de stânga, care să îi aibă în prim plan pe pensionari, pe agricultori, pe românii cu venituri reduse, precum şi pe angajaţii din educaţie. În acest context, preşedintele PSD a subliniat că Legea de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2008 a fost iniţiată de PSD şi a apreciat ca "ridicol" argumentul liberarilor că dacă nu vor mai fi la guvernare această lege nu se va aplica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici