Geoană: Elaborarea unui nou cod electoral, prioritate legislativă a PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri seară, după şedinţa grupurilor parlamentare ale partidului, că priorităţile legislative ale social-democraţilor sunt elaborarea unui nou Cod electoral şi majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană: Elaborarea unui nou cod electoral, prioritate legislativă a PSD

Geoană: Elaborarea unui nou cod electoral, prioritate legislativă a PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că parlamentarii PSD vor depune mai multe amendamente la Legea răspunderii fiscale, pentru introducerea unui mecanism care să oblige Guvernul să raporteze trimestrial Parlamentului modul de alocare a resurselor către administraţia locală.

"Să creăm un mecanism obligatoriu pentru Guvern, să oprim dezmăţul alocării banilor pe criterii portocalii şi nu pe criterii obiective, legate de comunităţile respective", a menţionat el.

Preşedintele PSD a afirmat că juriştii partidului vor începe schiţa pentru elaborarea unui nou Cod electoral, care să "securizeze" voturile, el făcând referire la suspiciunile PSD legate de acuzaţiile de fraudare a alegerilor prezidenţiale.

Geoană a menţionat, printre priorităţile legislative ale PSD, şi iniţierea unui forum constituţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici