Geoană: Este exclus ca Senatul să fie sursa stenogramelor

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că este "exclus" ca stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, publicate în presă, să fi fost divulgate de un membru al Senatului sau de un angajat al acestei instituţii.

7 afișări
Imaginea articolului Geoană: Este exclus ca Senatul să fie sursa stenogramelor

Geoană: Este exclus ca Senatul să fie sursa stenogramelor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, "cel mai probabil" în săptămâna imediat următoare Paştelui, plenul Senatului se va reuni pentru a vota dacă se va da curs solicitării ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în cazul senatorului Cătălin Voicu.

"Din momentul în care Comisia juridică are un raport în această speţă, în cinci zile lucrătoare Senatul României se va reuni în plen, unde, prin vot secret, se va pronunţa cu privire la solicitarea ministrului Justiţiei. Opinia mea este, şi vom decide în Biroul Permanent al Senatului, ca marţi în săptămâna imediat de după Paşte să avem un vot secret cu privire la această speţă", a explicat Mircea Geoană.

El a spus că este "exclus" ca sursa stenogramelor publicate în presă să fie o persoană din interiorul Senatului.

"Doar senatorii, membri ai Comisei juridice, au avut acces la acest dosar. Eu nu l-am studiat şi nu vreau să comentez modalitatea în care stenogramele au apărut în posesia presei. Din punctul meu de vedere, ca preşedinte al Senatului, este exclusă posibilitatea, datorită măsurilor legale de securizare a acestor documente pe care le-am luat în Senat, ca sursa să fi fost un membru al Senatului sau al staff-ului Senatului", a mai spus Mircea Geoană.

Întrebat cine l-a propus în cadrul Biroului Executiv Naţional al PSD, for în care s-a făcut nominalizarea persoanelor care urmau să ocupe un portofoliu de ministru în Guvernul PSD-PDL, pe senatorul Cătălin Voicu pentru a ocupa funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, Geoană a spus: "Cred că s-a propus singur. Cine l-a votat şi cine l-a susţinut, este o chestiune democratică. Important este că domnul Oprea, care a avut traseul pe care-l cunoaşte toată lumea, a fost cel care a întrunit majoritatea voturilor membrilor din Biroul Executiv Naţional al PSD".

Preşedintele Senatului susţine că, în calitatea sa de preşedinte al PSD, nu a avut nicio legătură cu propunerea lui Cătălin Voicu pentru un mandat de ministru la MAI.

"În Biroul Executiv al PSD în care s-a făcut propunerea nominală a miniştrilor PSD în Guvern nu a avut nimic de-a face preşedintele partidului cu aceste nominalizări. Domnul Gabriel Oprea a avut mai multe voturi ca domnul Cătălin Voicu, ceea ce a făcut ca votul democratic să fi decis în această situaţie", a mai spus Mircea Geoană.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici