Geoană: Guvernul fuge de răspundere şi se ascunde în spatele CES

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea BPN al PSD, că Guvernul fuge de răspundere şi se ascunde în spatele CES, o instituţie care nu funcţionează din 2007 şi care nu are atribuţii în a decide politicile publice privind ieşirea din recesiune.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Guvernul fuge de răspundere şi se ascunde în spatele CES

Geoană: Guvernul fuge de răspundere şi se ascunde în spatele CES (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Geoană a arătat că PSD nu va participa luni la CES.

"Din 2007 CES nu mai funcţionează. Timp de câteva luni a fost blocat cu alegerea noului preşedinte al CES. Această instituţie, practic, nu mai funcţionează de patru sau cinci ani şi, brusc, se trezeşte actuala putere spunând că CES trebuie să tranşeze o problemă care este, de fapt, una de decizie politică. Este fugă de răspundere. Dacă există un loc unde trebuie să se tranşeze acest lucru, acela este Parlamentul. Acolo să vină Guvernul cu măsurile bune, rele pe care le adoptă.

El a arătat că Guvernul dă dovadă de frică ascunzându-se în spatele CES.

"Să te ascunzi în spatele CES este o dovadă de frică. CES are un rol de a formula observaţii, nu de a formula politici publice când e vorba de ieşire din recesiune. Soluţiile sunt de la Guvern şi trebuie sancţionate în Parlament", a spus Geoană.

Plenul Consiliului Economic şi Social (CES) urmează să se reunească, luni, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici