Geoană îi răspunde lui Tăriceanu, invitându-l să discute la Botoşani

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a răspuns, joi, printr-o scrisoare, liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu, care l-a invitat la o dezbatere televizată, transmiţându-i că este dispus să-i asculte "explicaţiile pentru guvernarea dezastruoasă", însă la Botoşani, unde are programate acţiuni electorale.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană îi răspunde lui Tăriceanu, invitându-l să discute la Botoşani

Geoană îi răspunde lui Tăriceanu, invitându-l să discute la Botoşani

"Vă anunţ că sunt gata să vă ascult explicaţiile pentru guvernarea dezastruoasă din ultimii patru ani şi să vă prezint punct cu punct toate erorile intenţionate sau nu pe care le-aţi făcut începând cu 2005. În acest sens, vă aştept la Botoşani - locul unde, aşa cum probabil ştiaţi, am programate acţiuni de campanie - în ziua de vineri, 21 noiembrie, ora 13.00, la sediul organizaţiei locale a PSD de pe strada Ştefan Luchian, Nr. 29.", îi scrie Geoană lui Tăriceanu.

Liderul social-democrat menţionează că joi dimineaţă, la ora 10.00, autocarul de campanie în care se află jurnalişti ai presei naţionale a plecat spre Botoşani, pentru a-l însoţi în turneul din Moldova.

"În acest fel, vom avea şi audienţa naţională asigurată pentru dezbatere", continuă Geoană.

Preşedintele PSD mai apreciază, în scrisoarea către liderului liberal, că acesta a ales varianta "invitaţiei peste noapte" sperând că va fi refuzat.

"Regret să vă dezamăgesc. Sunt surprins de tonul insolent şi agresiv în care aţi ales să adresaţi o invitaţie la dialog liderului celui mai important partid din România", mai spune Geoană, care îi transmite lui Tăriceanu că nu-l va refuza, pentru că, "după patru ani de haos", a venit vremea să dea explicaţii.

"Promit să-i conving pe botoşeneni să vă primească aşa cum se cuvine şi nu aşa cum meritaţi", adaugă el.

Mircea Geoană a ţinut totodată să-i transmită premierului "sincere felicitări" pentru "perseverenţa în ridicol".

"În ultimele zile aţi reuşit să treceţi voiniceşte din gafă în gafă, iar epistola de astăzi cred că este un apogeu al penibilului. Consultanţii străini care v-au redactat scrisoarea, probabil în limba engleză după stângăcia textului, nu au ştiut că sunt deja programate dezbaterile televizate pe posturile naţionale în zilele de miercuri, joi şi vineri ale săptămânii viitoare. Mai mult, au uitat să actualizeze textul, ceea ce face ca invitaţia la dezbatere să vină la o zi după ce dumneavoastră aţi anunţat deja o serie de măsuri ale Guvernului pe care îl conduceţi", subliniază liderul PSD.

Mircea Geoană afirmă că, practic, a fost invitat la o dezbatere care nu mai are obiect.

"În al treilea rând, nu au fost informaţi probabil că dumneavoastră aţi condus Guvernul în ultimii patru ani. Altfel, nu îmi pot explica dezinvoltura cu care vorbiţi despre faptul că românii trăiesc prost. Acesta este singurul punct în care vă dau dreptate. Românii trăiesc prost, iar dumneavoastră sunteţi direct responsabil de acest lucru. Cred că a venit vremea ca România să aibă guvernanţi responsabili şi competenţi care sunt capabili să scoată ţara din criză şi să asigure stabilitate economică şi protecţie socială", conchide Geoană, în scrisoarea către Tăriceanu.

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a transmis preşedintelui PSD, Mircea Geoană, şi prim-vicepreşedintelui PDL, Theodor Stolojan, o scrisoare prin care îi invită să participe vineri, 21 noiembrie, la o dezbatere televizată despre programele propuse românilor de către aceste partide.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici